Un sport nou la Gugesti – AirSoft

On 18 aprilie 2010, in timp liber, by Andrei Lefter

Ca tot eram la capitolul sport, astazi (asa cum v-am promis) va propun o alta varianta de a da kilogramele jos: un sport nou si privit oarecum ciudat de marea majoritate a cetatenilor patriei. Unii pentru ca nu-l inteleg, altii pentru ca poate li se pare putin prea periculos sau deplasat. Unii vor spune ca e „o fita”, altii ca e violent si sadic.

Da, este un fel de impuscata pentru adulti, aflat ca nivel de realism sub exercitiul de tragere in poligon, dar peste un joc de paintball. Adica obiectul muncii este o replica fidela a unei arme reale, dar nu trag cu vopsea, ci cu niste bilute, mult mai precise decat markerele folosite la paintball. „Jocul” are loc intr-o locatie izolata, participantii trebuie sa poarte echipamente de protectie si exista o serie de reguli. In principal se bazeaza pe onoare, cel care este atins de bilutele trase de adversar striga „mort” ridica mainile si iese din joc, parasind terenul de confruntare.

Astazi am participat si eu la o demonstratie, intr-o locatie izolata din jurul comunei noastre. Am primit din partea baietilor o pereche de ochelari de protectie, dar nu am fost lovit de nimeni, eu facand doar poze. 😀

Baietii au jucat corect, nu au fost certuri sau discutii contradictorii. Onoarea a fost la ea acasa. Datorita faptului ca nu au fost decat 5 participanti la joc, uneori cautarile mergeau putin mai greu (pana se gaseau jucatorii) sau se terminau prea repede (fiind putini). Oricum a fost distractiv, nimeni nu a fost ranit, si nicio arma n-a fost confiscata (au mai fost cazuri). 🙂


PS. Daca sunteti interesati sa veniti sa va jucati cu noi, lasati un comentariu aici sau scrieti-mi pe adresa de mail (adunatedelasate @yahoo.com) pentru mai multe detalii si informatii.

Tagged with:
 

18 Responses to Un sport nou la Gugesti – AirSoft

  1. omulvaly spune:

    Ma bag si eu cu conditia sa fiu primit in joc cu arma mea : o pusca ce functioneaya pe priincipiul aerului comprimat si are proiectile diabolouri de 5,5 cm. ! Ma primiti ? 😀 😀 😀

  2. Cristian spune:

    E un joc mult mai complicat decat impuscata aia de care zici tu. Implica tactica (participau la asfel de jocuri chiar si „colonei” in armata prin Italia), tehnica de lupta (nu doar o pusca, ci chiar pistoale, cutite(asta n-are bile), si grenade), si implicit multi bani pentru echipament cat mai complet. Spor la treba.

    Era un concurs in Italia se numea „Operatione culo gelato” in traducere libera „Operatiunea cur inghetat”. Evident ca se desfasura iarna.

  3. Andrei Lefter spune:

    @ omuvaly
    Bine ca n-ai zis sa te primim cu pistolul de serviciu! 😀

    @ Cristian
    Normal ca e mai complex decat impuscata, am spus-o la nivel de figura de stil. 😉
    Cat priveste echipamentul de multi bani depinde cat de echipat vrei sa fii. Pentru incepatori, o echipare de baza, nu costa foarte mult.

  4. Steel spune:

    Foarte interesant jocul. Cel putin e mult mai bine sa jucam un astfel de joc in aer liber decat in casa pe calculator.
    Am avut onoarea de a juca doua partide si mi-a placut. Cred ca ma bag… 🙂
    Sariti…. poate ne facem o echipa, macar de cartier la inceput.
    Sanatate multa.

  5. Razvan spune:

    Faina treaba. ;))

  6. Diana spune:

    Un fel paintball, dar fara paint, nu? 😛

  7. Andrei Lefter spune:

    Cam asa ceva… it’s just a game! 🙂

  8. george spune:

    e misto tare 😀 e destul sa joci o data 😉

  9. Teo spune:

    Eu ma intreb cam ce se intampla daca aparea padurarul sau vreun hot de lemne chiar intre baieti. Cred ca rupea incaltarile de fuga =))

  10. Andrei Lefter spune:

    Ar fi de preferat ca jocul sa se desfasoare intr-o locatie dezafectata sau izolata, unde sa nu dai de oameni sau de animale. Cu padurarul e chiar nasol daca te-ai intalni si te vede cu arme, el chiar avand una reala si in raport de unu-la-unu stim cu totii cine ar iesi teafar din padure. Domne fereste!

  11. Mielu007 spune:

    Dude, am echipamentul si arma de airsoft atarnate in cui de anul trecut, mi-ai facut pofta sa impusc niste prieteni in cap cu alice :))

  12. lavy spune:

    creepy..arata destul de real

  13. drzu spune:

    Nu s-a hotarat nimeni sa isi ia arma ? 🙂

  14. Andrei Lefter spune:

    Deocamdata suntem putini ocupati cu nunti, botezuri, cumetrii, insa cum iesim la liman ne bagam si noi! Pana una alta puteti folosi forumul pentru discutii si organizari de evenimente: http://www.airsoftgugesti.myforum.ro Bafta!

  15. Diana spune:

    Ce nunti, ce botezuri? 🙂 😛

  16. mailman spune:

    si cum sponeam mai sunt si eu adik ,,mailman”,dar am lipsit o perioada….

  17. Gherman Mihai spune:

    Vad ca nu aveti sniper in echipa.Ma ofer eu cu al meu Swiss Arms Black Eagle M6.Garantez ca lovesc pe oricine de la 50 de metri!

  18. Andrei Lefter spune:

    Au mai evoluat lucrurile de atunci! 🙂 Acum suntem vreo 8 si avem si vreo 2 sniperi 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.