Sims…

On 1 noiembrie 2009, in jocuri, by Andrei Lefter

Sims e un joc. Un simulator de viata care se bucura de un enorm succes pe piata de profil.
In viziunea mea n-ar trebui sa aiba succes deloc.

Cine isi doreste sa isi traiasca viata virtual si sa faca exact aceleasi lucruri ca in realitate?!

Eu cred ca jocurile sunt menite sa-ti ofere o gama larga de experiente diferite de cele din viata reala sau inaccesibile in realitate. Sa poti sa vizitezi locuri noi, dar pe care bugetul nu ti le permite, sa te plimbi prin lumi fantastice la care nici n-ai visat; Sa conduci un bolid cu 300 km/h fara sa-ti fie frica pentru viata ta; Sa participi activ la castigarea celui de-al doilea razboi mondial, chiar daca pe vremea aia nu te nascusesi si nici sa nu-ti faci probleme ca ai putea primi un glont in test; Sa te bati, sa tragi cu arma, sa faci skidiving, sa fii traficant de droguri, sa calaresti dinozauri, sa stai la un pahar de vin cu Napoleon, sa fii primar, sa fumezi un trabuc cu Fidel Castro, sa fii o bila, sa-ti coordonezi trupele intr-o batalie epica, sa te strecori intr-o baza militara si sa furi secrete de stat (asta din urma se poate si in Romania 🙂 ), samd.

sims3watchPe cand SIMS… ce face? ce este? Este un simulator al vietii reale si simuleaza VIATA REALA!!! „Shit” cum ar zice Wesley Smith (vorba lu’ tata). Adica sa vedem cam ce implica sa joci Sims: te trezesti pe o plansa cu niste bani in buzunar. Poti sa-ti cumperi o casa sau sa iti construiesti una (of, de-ar fi asa de simplu si in viata reala… 🙂 ). Apoi iei ziarul si iti cauti de lucru. Te angajezi, pe bani putini la inceput (deh, n-ai experienta ca d’abia ai terminat facultatea si nu te angajeaza nici dracu!). Te duci fericit la munca (asa e la inceput) cu speranta sa strangi si tu niste bani sa-ti cumperi una-alta prin casa – un frigider decent, un televizor, etc. – Norocul jocului e ca are un buton de speed forward, adica repede inainte, ca sa faci timpul sa treaca mai repede. Trece timpul, vii acasa, zici ca cica te relaxezi, dar n-ai timp ca tre’ sa faci dus, sa iti faci ceva de mancare, sa-ti faci nevoile, sa repari chiuveta, sa dormi. Asa ca te bagi repede in pat, ca deh, a doua zi ai serviciu si daca nu esti fresh nu dai randament si vii cu bani mai putini acasa. Dai pe repede inainte si tot asa… Pana intr-o zi cand esti promovat. Bani mai multi, timp mai mult la serviciu. Unde sa cunosti si tu pe cineva? Cand sa mai iesi si tu cu prietenii? La ce sa-ti mai cumperi masa de biliard sau cos de basket daca tu n-ai timp nici sa te duci la WC? si tot asa…

Intr-o zi cunosti o fata si sa vezi atunci complicatii. Nu mai ai timp deloc de tine, nici sa faci dus… Si trebuie sa stai tot timpul dupa ea, sa comunici, sa fii romantic, sa o scoti in oras, Nu mai vorbesc de varianta cand mai apare pe lume si un copil ca atunci jocul devine muult prea greu.

Deci, cui ii place un asemenea joc? Cine ar da bani sa joace asa ceva? Poate copii de scoala generala, cativa adulti fara viata sociala sau cativa masochisti, dar in rest? Nu inteleg restul lumii care joaca asa ceva (recunosc ca am jucat si eu, cand eram copil si n-aveam griji si familie), mai ales pe oamenii cu familie acasa si cu serviciu!

De ce ar inventa cineva un joc care imita exact viata reala?

Tagged with:
 

9 Responses to Sims…

  1. Razvan spune:

    Ai dreptate, e o prostie sa iti „simulezi” viata. Este bine si util sa simulezi pilotarea unui avion daca esti pilot si te antrenezi, este bine sa simulezi cat de bine iti functioneaza un dispozitiv proiectat, inainte de a-l construi, dar sa iti simulezi viata… 🙂 Jocurile de strategie, in schimb, se pot dovedi utile pentru mentinerea tonusului celulei nervoase, daca sunt intrebuintate cu masura. 😛

  2. Stel spune:

    Nu am jucat niciodata acest joc, dar din ce ai scris tu cred ca are si avantaje:
    – poti face sa treaca timpul mai repede;
    – poti vedea etapele vietii inainte ca acestea sa se intample in realitate;
    – poti risca orice afacere… si vezi daca merge…doar e un simulator nu? Daca merge acolo, poate merge si in realitate. Si in viata reala se fac simulari.
    – iti poti face o idee despre viitorul tau… 😀
    etc…..

  3. maddy spune:

    ma jucam sims in urma cu ani de zile. imi placea sa provoc incendii aranjand mobilierul langa semineu si sa`mi omor simii din casa. daca mureau in incendiu ramanea pe podea un morman de cenusa. funny.
    sau faceam case fara WC`uri si atunci sim`ul facea pipi pe jos si lasa o balta.
    sau ii puneam in piscina, dadeam edit si scoteam scara, lasand sim`ul sa se innece.
    era comic 🙂 nu cred ca exista om care sa fi jucat sims si sa nu fi facut lucrurile astea.
    acuma pe net e second life, niste simi mai evoluati.

  4. Andrei Lefter spune:

    Da sadica mai erai. Si eu m-am jucat, dar asa ceva nu mi-a trecut niciodata prin cap 😀
    Am incercat si second life, dar cred ca nu m-am priceput prea bine asa ca am renuntat. Nu puteam face mai nimic, am impresia ca trebuia sa vin cu bani de acasa sau ceva… Nici nu prea am prieteni care sa joace asa ceva si care sa ma invete si pe mine. 🙂

  5. Cristian spune:

    Belea ce zice don`soara de mai sus. Nu credeam ca poate iesi asa ceva din mintea unei femei. Aviz celor insurati! Te trezesti maine poimaine ca te strange nebuna de gat in somn. Shit! Vb lu wesley smith!

    Andy, cand vine la rand travianu, facebooku` si alte jocuri online pe care le-ai jucat??? Daca nu ziceai ca l-ai jucat si tu, te faceam ipocrit pe fata!!! 😉 Ai scapat. Noroc bun!

  6. Andrei Lefter spune:

    Sunt obisnuit cu acuzatii de gen. Nu ma mai mira nimic…

  7. lavy spune:

    pai stii de ce jucam eu…sa imi amenajez casa! faceam la decoratiuni interiare..oho..si arhitectura nu gluma..asta recunosc nu iesea prea bine:)

  8. maddy spune:

    cristian: asta`i nimic fatza de alte lucuri hehehee.
    nu cumva vorba lui wesley snipes ?

  9. Andrei Lefter spune:

    @ Maddy
    E o chestie de a tatalui meu, care confunda actorii de culoare. I se par toti la fel 😀 Nu, nu e rasist doar ca ii confunda. Stie doi dintre ei: Wesley Smith si Will Snipes! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.