Internet si TV in UK – partea a II-a

On 19 noiembrie 2011, in timp liber, Utile, by Andrei Lefter

Vezi prima parte a articolului CLICK AICI!

Am inceput cercetarea pe noul meu internet mobil. A… in cazul in care ati pierdut primul episod si nu stiti despre ce e vorba: este vorba despre cum poti sa-ti instalezi internet fix, telefon fix si TV in UK.

Asa ca am purces la cautari. Mai intai, zic, sa vad cam cat de tare m-am ars ca m-am dus la O2 si nu mi-am luat net mobil de la Vodafone. Dar intai am cautat un magazin vodafone in zona, sa pot merge si sa cercetez mai bine, asa… la fata locului, ofertele si promotiile, si, cine stie, sa ma bag si pe un abonament suculent. Am dat un search pe google si mi-au aparut rezultatul cu numarul de magazine Vodafone in “comitatul” in care ma aflam: ZERO. E bine, macar n-aveam de ce sa ma oftic sau sa ma gandesc ca n-am ales bine. O dilema era rezolvata.

Dupa cateva zile… (pentru ca, nu stiu daca v-am spus, dar internetul meu mobil e atat de mobil incat nu-l prea prind, adica mai mult sta plecat), am reusit sa prind CATEVA MINUTE bune de internet mobil si sa intru pe un browser sa verific ofertele. De fapt nu m-am documentat prea mult pentru ca hotarasem dinainte care va fi compania preferata, care va avea onoarea sa-mi ofere internet, telefon si TV in cele mai bune conditii: SKY. Am intrat pe site-ul lor, am vazut ultima oferta, mi-a placut si am vrut sa plasez comanda pe internet, cand internetul tocmai parasise cladirea… asa ca a trebuit sa recurg tot la vechea varianta si anume la metoda per-pedes.

“Impresionantul” mall din micutul orasel de la malul marii ma astepta cu usile deschise (erau pe senzori iar cineva tocmai intrase in cladire). In mijlocul “mall-ului” trona un mic stand pe care scria cu litere gigantice “SKY”. Exact locul de care aveam nevoie. Totul a durat putin, le-am dat cardul, mi-au luat banii, am semnat o hartie si m-au asigurat ca voi avea internet in minim 3 saptamani (MINIM/MINIMUM/ adica cel mai devreme in trei saptamani!!!), insa TV voi avea de saptamana viitoare. Zic “e bine” si incepusem deja sa numar zilele. Bine macar ca o sa am TV sa-mi mai indulceasca asteptarea internetului.

Dupa o saptamana au venit baietii cu TV, baieti de treaba, cumsecade, care dupa ce s-au invartit prin casa de vreo doua ori mi-au dat vestea: nu va putem instala TV pentru ca nu avem cum sa montam antena.

Zic: stati sa va arat, poate merge in fata!

Ei: nope, e cladire nu stiu de care si n-avem voie sa montam pe fatada. (mai tarziu am vazut ca fatada era plina de antene).

Zic: poate merge pe casa!

Ei: am verificat, nu se poate urca pe cladire.

Eu: poate merge in spate, uitati, veniti, geamul de la baie se deschide destul de mult, am deja un suport de antena, iar vecinul de langa are antena de Sky!

Ei: vecinul de langa are o magazie jos, de aia a fost posibila montarea antenei la el, dumneavoastra n-aveti magazie jos, iar scara noastra nu ajunge. E prea periculos, si nu putem sa ne riscam viata. Cladirea e prea inalta (nota: cladirea are doua etaje, eu stau la etajul doi!) si trebuie sa punem intotdeauna siguranta noastra pe primul loc. Ne pare rau, nu va putem instala TV, dar puteti sa ramaneti doar cu internetul care va vine peste doua saptamani. Dar noi va sfatuim sa va luati internet de la alta companie ca asta nu prea e de viteza…

Am ramas socat. Incapabilii astia, scurti in scara, dupa ce ca n-au fost in stare sa-mi monteze o amarata de antena (ah cat il regret eu pe ala de la Dolce care mi-a legat antena cu sarma si am avut TV instant) imi recomanda acum sa renunt de tot la contractul cu Sky si sa ma duc in alta parte. Ceea ce am si facut, am anulat contractul si am reluat cautarile. Dar despre asta, in episodul urmator…

Citeste partea a III-a: CLICK AICI!

 

4 Responses to Internet si TV in UK – partea a II-a

  1. Razvan spune:

    In Irlanda nu intampini probleme de o asemenea amploare. Sunt si ei tipicari, insa nu dau in stupizenie, cum se pare ca este cazul cu gentlemenii britanici. 😀

  2. lavy spune:

    minunat! cel mai mult mi-a placut aia cu „nu putem sa ne riscam viata”:)))))))
    pana la urma..mi se pare corect..prea multe vrei si tu

  3. Cristian spune:

    Incep sa cred ca tot noi suntem buricul pamantului! Pe bune. Nu ti-a convenit net de la rrrromtelecom, acum ia poftim de la sssssky! Eu am prelungit cu dolce pentru tv si tel iar netul gratis. Poftim aspect. De cand asteptam eu oferta asta!

  4. Diana spune:

    Astia profesionisti, nu cel cu sarma! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.