Farmacistul in filme

On 5 ianuarie 2010, in d'ale farmacistilor, film, by Andrei Lefter

Am dat zilele astea de un articol care vorbea despre meseria de farmacist si cata notorietate are specializarea asta in filme. S-au facut filme cu medici, politisiti, stomatologi, pompieri, asistenti de pe ambulanta, criminalisti, samd, insa cate filme cu farmacisti in rolul principal ati vazut? Nu prea au fost. A fost un film prin anii ’45, in care farmacistul avea un rol diabolic: facea rost de otrava pe care i-o dadea amantei sa-si otraveasca sotul! 😉

Cica ar mai fi fost un film western in care John Wayne era farmacist… hmmm nici aici nu cred ca farmacistul era portretizat tocmai in culori calde.

Si totusi de ce? De ce nu se foloseste si meseria asta pentru a completa un personaj central intr-un film? M-am gandit ca poate e o meserie plictisitoare, si totusi farmacistul e si el om, are si el o viata care poate fi de multe ori mult mai interesanta decat unei persoane cu o alta incadrare. Nu e obligatoriu sa faci un film in care personajul principal sta tot timpul in spatele unei tejghele si consiliaza pacienti!

Meserii precum cea de politist, medic, criminalist, sunt cele mai cautate la Hollywood. Categorii pe care americanii le-au divinizat prin filmele pline de eroism, sacrificiu, bla, bla, bla.

Nici medicii stomatologi n-au avut parte de multe laude prin filme, dar macar apar ca si profesie. Sunt cel mai adesea portretizati cu probleme de comportament sau isterici, gata oricand sa izbucneasca, sociopati (Ghost Town). Alteori se fac glume pe seama lor (The Whole Nine Yards).

Acum e la moda alt serial cu medici, HOUSE M.D., (recunosc ca ma uit la recomandarea prietenului Popick) si intr-unul din primele episoade ale seriei I, doctorul are grija sa-l puna la punct pe farmacist, ridiculizandu-l.

Noi, farmacistii, trecem cu vederea jigniri ca „vanzatori” sau confuzii „farmacist/asistent, tot aia” si ne vedem de ale noastre. Si dupa cum se aude se pare ca vom avea totusi si un film, din cate am vazut o comedie. Iata si trailerul:

Tagged with:
 

7 Responses to Farmacistul in filme

  1. lavy spune:

    super tare filmul! ca si profesia de altfel:))

  2. Andreea spune:

    Am prieteni si rude farmacisti. Citeodata li se intimpla lucruri foarte amuzante, ba chiar ar putea sa faca un film cu cite traznai au experimentat la serviciu. Insa comedia asta americana pina in maduva oaselor nu pare de un umor de calitate.

  3. Cristian spune:

    Criminala faza de la inceput cu negrul ala. Cred ca ala face tot filmul. Is obsetat… dau intr-una de la inceput.

  4. maddy spune:

    arata bine trailerul, e un film pe care acuma vreau sa`l vad.
    vorbind de farmacii, unde`s zilele cand in farmacie se vindeau medicamente si atat? sunt cateva lanturi de farmacii in care ai si cos la intrare si e de marimea unei alimentare, plina de rafturi pe care se vand varii prostii pe care le gasesti oriunde gen sampoane, ciorapi lycra, prezervative, crema de maini, ceaiuri de fructe, etc

  5. Cristian spune:

    Pardon! Prezervativele sunt chiar necesare in farmacie. Tine de inmultire, planing familial, deci acolo e locul lor.

  6. Andrei Lefter spune:

    @ Maddy
    Cam asa va fi peste tot. Tindem sa adoptam moda din SUA, unde farmaciile au devenit un fel de supermarketuri. Bine, acum nu stiu cate din „medicamentele” de pe rafturile cu autoservire contin intradevar substante active, dar stiu sigur ca si pastilele placebo isi face treaba cateodata. 🙂

  7. Cristian spune:

    Si anticonceptionalele… 😉 si prezervativele gaurite???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.