Traiasca google (Clicknet sucks part II)

On 21 ianuarie 2010, in subiective si personale, by Andrei Lefter

Nu ca l-as fi descoperit acum, dar acum ma bucur cel mai mult de inventia lui!

Pana una alta sa va reiau povestea cu Romtelecomul de unde am lasat-o.

Dupa ce am dat din nou un telefon la ei, mi-au promis ca a doua zi trimit „o echipa”. N-a venit a doua zi, ci a treia, dar nu conteaza. „Echipa” era formata dintr-un nene trecut de prima tinerete si soferul (cred, pentru ca la mine n-a venit decat unul singur! 🙂 ). Cum a intrat, s-a instalat in fata laptopului si a intrat pe Internet explorer (i l-am pus pe desktop cu putin timp inainte, eu nu folosesc asemenea browsere,  nevrand sa-l pun in dificultate). A tastat adresa de configurare a modemului si in timp ce astepta sa se incarce pagina imi explica semnificatia ledurilor de pe modem: „Power verde inseamna ca e conectat la curent… Link portocaliu inseamna ca e conectat la calculator…” WOW, eram uluit! Cate lucruri invatam. Eram siderat. Si verisorul meu de 10 ani stie ca daca se aprinde beculetul de la power inseamna ca aparatul e bagat in priza! N-am comentat. L-am lasat pe expert sa-si faca treaba.

Dupa ce ne-am benoclat impreuna la statisticile modemului din browser imi da verdictul: „MERGE.” Nu l-am deranjat decat cu niste curiozitati: de ce mi se deconecteaza messengerul? de ce se incarca paginile din browser atat de greu? si de ce download-ul e aproape inexistent? Mi-a raspuns in cel mai academic mod cu putinta: „E de la site-uri!” L-am condus la usa si i-am multumit.

Asta cu site-urile nu o mai auzisem. Citisem pe net de scuze gen: cabluri vechi, setari (ale PC-ului) aiurea, dar pe asta cu site-urile nu o stiam.

De ce nu angajeaza o companie asa mare ca Romtelecomul tineri pasionati de calculatoare si de net. Tineri entuziasti de tot ce tine de IT care sa aiba ocupatii si preocupari apropiate de cele ale clientilor care se conecteaza la net. Sa-ti vina acasa si sa-ti instaleze/seteze modemul ca pentru ei. Sa-ti dea drumul la teava sa-ti zbarnaie netul cand il deschizi, bineinteles in limita maxima stabilita in contract. De ce trebuie sa mai insisti cu telefoane dupa ce esti deja conectat? De ce baietii de le firma nu-ti dau drumul la banda pana nu te plictisesti sunandu-i?

(Oau, cred ca m-au auzit, tocmai am fost deconectat de pe mess 🙂 )

Imi povestea un prieten cum a vrut el sa-si faca abonament la net, la Romtelecom, si s-a dus chitit pe abonamentul cel mai tare de 20 de mega. I s-a spus ca nu se poate, asa ca a optat pentru cel de 8, nici asta n-a fost sa fie. Oricum pana la urma a ajuns tot la 6 mega (cum am si eu), atat poate clicknetul? 6 mega? Si cand te gandesti ca in alte tari asa o viteza este echivalentul a doua pahare de plastic legate printr-o ata de papiota…

Noroc cu google, am cautat: „cum se seteaza un rahat de modem de la romtelecom” si am gasit. Ii multumesc tipului care a avut binevointa sa ne lumineze si baietilor care au creat google-ul.

Search:… 🙂

Tagged with:
 

9 Responses to Traiasca google (Clicknet sucks part II)

  1. Cristian spune:

    Lasa va vine legea prin care sa poti pleca de la ei, fara sa mai platesti daune. Pentru ca sunt niste nesimtiti, si nu respecta obligatiile contractuale. Tu platesti la ei in fiecare luna, ei de ce nu fac cu profesionalism treaba. Profita de faptul ca la tara, sunt singurii care pot oferi servicii. Ei lasa ca nu o sa mai fie asa in curad. Am sa postez si eu despre o duduie din Focsani care mi-a vorbit cu nesimtire si imi tot baga in fata ca ea nu semneaza contracte daca nu e de fata titularul postului telefonic, dar eu in schimb am schimbat prin telefon, direct la Bucuresti, si abonamentul meu si al bunicii, prin simplul fapt ca altii vor sa isi faca treaba iar altii nu. Asa cu AFARA CU CEI CARE NU ISI FAC TREABA. Si pe tine te trage la raspundere cineva si te ameninta cu concedierea daca nu iti faci treaba cum trebuie. JEGOSII. HUUUUOOOOOOOOOO

  2. OMU spune:

    Aşa începe revoluţia ….. I.T. 😀

  3. Andrei Lefter spune:

    Dupa ce am publicat postul asta am primit un mail de la un reprezentant Romtelecom in care si-au cerut scuze. Au zis ca au transmis mai departe la colegi sa-mi rezolve situatia.

  4. OMU spune:

    oooo, ai schimbat fotografia ! 😀
    Cat priveste comportamentul fata de client, la moda e BATAIA DE JOC http://omulvaly.wordpress.com/2010/01/21/alta-la-rand-oooooffffff/ , dar oare PÂNĂ CÂND ???

  5. Zamfir spune:

    Puştiule, hai că te lămuresc eu: pentru că „specialiştii” lor sunt cei daţi afară de la alte firme. În felul acesta, îi plăteşte cu mai nimic şi, evident, şi ei lucreză după capacitatea lor. Că mai au numa’ câţiva ani până la pensie şi, tocmai acum, vrei tu!, că aşa ţi se năzare ţie, să se apuce de lucru? Nu mai punem la socoteală că, dacă ar fi după tine, ar trebui să mai păună mâna şi pe o carte! nu neapărat de … poker!
    Ce ai pătimit tu, am înghiţit eu, cu mulţi ani în urm, de la cei care astăzi se numesc UPC! Este motivul pentru care m-am bucurat când am putut pleca din reţeaua lor. De taxat, m-au taxat şi după ce le-am predat modemul!

  6. Vio spune:

    @ Andrei: off topic. Andrei, să ştii că am împrumutat de pe pagina ta „Flag counter”. Mi-a plăcut foarte mult.

  7. Andrei Lefter spune:

    @ Zamfir
    Am auzit ca nici altii nu sunt mai breji, dar pana una alta fac si eu ce pot sa scot ceva de la ei! Chiar am reusit: mi-au trimis un mail in care si-au cerut scuze si au spus ca o sa faca ce le sta in putinta sa nu se mai repete si in alta parte. E putin, dar eu sunt multumit. Macar la nivel declarativ si tot e ceva. Macar au dat dovada de un minim de bun simt.

    @ Vio
    Nu e widgetul meu 😀 si eu la randul meu l-am vazut in alta parte! Vezi ca ti-am facut „putina” reclama la blog si am primit feed-back ca cica ai avea un virus mare cat casa pe pagina de blog. Mie nu mi-a aparut, dar incearca sa afli daca e sau nu (mai elimina din widgeturile care ti se par dubioase 😉 )

  8. Zamfir spune:

    Din păcate, îşi amintesc de minimul bun simţ, numai după ce îi tragi de mânecă!
    Hai, să nu ne mai jenăm (noi!) să-i tragem de mânecă!

  9. lavy spune:

    deci Romtelecom citeste blogul tau?:) tare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.