Un lucru rar intalnit…

On 25 februarie 2010, in locale, by Andrei Lefter

… in afara perioadelor pre-electorale.

Astazi cand m-am intors de la serviciu, in fata usii zacea o foaie de hartie (A4) lucioasa cu un chenar rosu. Deasupra avea atasat un fluturas pe care scria „Daca ai fi primar, cum ai vedea comuna ta, comuna Gugesti?” M-am gandit ca o fi vreun concurs in urma caruia castigatorul ajunge sa fie primar pentru o zi (mai ales ca la subsolul fluturasului scria „Va rugam sa transmiteti parerile dumneavoastra la sediul primariei […]”).

Si m-am apucat sa-mi las creierul sa isi imagineze ca as fi primar. Am inceput sa dau drumul la lista de prioritati: sosea, canalizare, gaze, gunoi, caini… apoi am vazut bugetul 670 000 lei. Ma gandesc ca e un buget mic pentru planurile mele (altfel, daca era buget mare, nu l-ar fi trecut pe hartie 🙂 ), dar ce stiu eu cat costa sa asfaltezi, sa „gazeifici” comuna sau sa faci ceva cu cainii astia.

In foaia A4 cu fundal alb si chenar rosu sunt enumerate realizarile si planurile de viitor. Majoritatea proiectelor incepute sau cele de viitor au beneficiat de finantare europeana (deci nu stiu ce are a face cu bugetul local). Nu o sa mai enumar aici cele spuse in manifest (le puteti citi si singuri din fotografia atasata articolului).

O sa ma axez pe planuile de viitor ale comunei noastre, cele incheiate merita toate stima si respectul iar faptul ca s-au finalizat reprezinta un lucru mare pentru noi, romanii. Vom vedeau cum vor rezista si cum vor fi intretinute de acum incolo.

In proiectele de viitor, care m-au uns pe suflet cel mai mult a fost treaba cu asfaltatul drumurilor, din pacate doar 1,6 km vor fi asfaltati (buni si aia decat deloc), restul – 13 km drumuri locale – vor fi modernizate (naiba stie ce-o insemna asta!?).
S-a mai zis ceva de „puturi” pentru apa, iar un lucru bun, pentru ca in fiecare vara, datorita caniculei si a irigatiilor, ramaneam fara apa potabila (lucru de nedorit pe canicula mai ales cand ai toaleta in casa! 🙂 sunt scarbos, dar nu ma pot abtine 🙂 )
Nu s-a mentionat nimic de aducerea conductei de gaze in localitatea noastra! Surse neautorizate spun sa ne luam gandul de la asa ceva pentru ca am fost taiati de pe lista. Nu stiu care lista, dar eu raman totusi optimist ca in cativa ani vom beneficia de confortul gazelor naturale, mai ales ca pe site-ul primariei Gugesti figureaza la proiecte de viitor si alimentarea cu gaze (click aici).

Alte ganduri:
– daca tot se face asfaltarea sa se execute corect iar afaltul sa contina si liantul necesar pentru durabilitate. Eventual sa se termine cu canalizari si alte sapaturi inainte de asfaltare.
– am observat ca la blocurile din piata se lucreaza la innoirea sistemului de canalizare, surse neautorizate spun ca muncitorii de acolo evacueaza cu galeata rezidurile din subsol, pe care le incarca intr-o remorca. Nu s-ar putea folosi o masina speciala care se ocupa cu „aspirarea si transportarea rezidurilor menajere” (adica vidanja)?
– cand ajung pubelele de gunoi in locurile lor, pe suporturile din fata blocurilor? caci ce e la ghena e dezastru ecologic! O sa fie la vara si in fata blocurilor daca vor fi instalate tomberoanele si nu vor fi evacuate zilnic.
– ar fi fost cool sa comunicam cu primaria/primarul pe mess cum facem si cu politia (care are adresa de messenger! 🙂 ). Dar pana atunci iata adresa primariei Gugesti si modurile cum o puteti contacta:

bd.MIHAIL KOGALNICEANU, nr.71
Gugesti, Vrancea
Telefon: 0237250046
Fax: 0237250182
Mail:office@primariagugesti.ro

Ca sa fie treaba reciproca pun la dispozitia primariei o adresa de email unde poate trimite comunicate si instiintari oficiale, pentru a fi aduse la cunostinta populatiei din Gugesti (gratuit, fara sa se mai faca risipa de hartie cerata 😉 ). Adresa este:

adunatedelasate@yahoo.com

Tagged with:
 

7 Responses to Un lucru rar intalnit…

  1. Cosminu spune:

    Mai frate… da si acuma tot Vatra Nemuritoru’ e primar? ultima data cand am trecut pe acolo (prin 2000) tot el era…

  2. OMU spune:

    Ce politie are adresa de messenger ?

  3. Doru M spune:

    hmm….daca ma votati pe mine primar, de banii astia o sa dau la toti cetatenii o paine pe zi…in fiecare zi
    aaa…..si va fac si strand „Gugesti Water Park”

    votati bine !…votati cu mine !

  4. Diana spune:

    Noi am primit recent prin posta, o data cu notificarile de plata pentru impozite si o lista cu ce s-a facut in Brasov anul trecut si care sunt planurile pentru 2010. Cateva s-au concretizat, cateva suna f bine pentru anul asta, sa vedem… E bine ca ne informeaza ce se intampla cu banii din taxe, dar nu aveam informatii cu privire la cuantumul bugetului sau a cheltuielilor, cred ca acolo se pierd niste cifre in ceata, sau oricum, in unele locuri pe care n-o sa le accesam niciodata.
    Sunt curioasa daca scrisorica si sondajul din Gugesti vor avea vreo continuare, sa dea un exit-poll sau asa ceva 🙂

  5. keltoighost spune:

    Sunteti ocupati rau, nu gluma…

  6. adrian spune:

    domnule primar s-au inmultit cainii serpii si soparlele in zona fostul i.m.t.f. ce faceti ? si acea zona tot din comuna gugesti face parte! asfaltarea sa terminat la 50 m de primarie canalizarea la fel fara cosuri de gunoi fara trotuare taiati iarba de pe santuri pentru ca sunt domeniu public de la fabrica pana la fosta irta sunt serpi!!!! care trec soseaua spre curtile oamenilor veniti in zona pentru a sta de vorba cu locuitorii din zona!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.