Lista de preturi

On 8 martie 2010, in locale, by Andrei Lefter

Va anuntam intr-o postare mai veche despre initiativa la nivel national de reducere a consumului de energie termica. Ei bine iata ca s-a materializat si a ajuns si la noi in localitate. S-au instalat schele, s-au montat termopane, s-a trecut la izolarea termica, la tencuirea fatadei, hoarnele exterioare au ramas la locul lor… Nu stiu daca am fost singurul, dar eu m-am intrebat care vor fi totusi cheltuielile care vor reveni fiecarei familii care va beneficia de aceasta izolare? Cetatenii au fost linistiti de catre autoritati care i-au asigurat ca vor plati „doar” 20% din valoarea totala a lucrarii. Unii s-au gandit ca nu e de glumit cu procentele astea, deh, si la magazine sunt reduceri de 80% dupa ce articolele au fost scumpite in prealabil cu 100%, dar reducerea e reducere, nu?! Cum spuneam, desi s-au dat asigurari ca facturile de plata vor indica valori derizorii, nu s-a facut nicio estimare premergatoare derularii proiectului, asa, ca sa stie si cetateanul la ce sa se astepte si, de ce nu, sa nu lase loc la barfa privind cresterea artificiala si speculativa a pretului lucrarii de izolare.

Astfel, una din scarile cuprinse in „marea izolare” a fost rasplatita cu lista de preturi, incluzand si calculul pe apartament/garsoniera. Preturile? Mai mult decat derizorii pot spune… 😀

Dar, oricat de mare ar fi suma (20%!) ce revine locatarilor, nu poate fi de speriat caci se poate plati in cursul a 3 ani (vezi Hotararea nr.7… de mai jos) plus dobanda/inflatie.
Eu nu am inteles treaba cu cosurile de fum, care cica intra in reabilitare. Deocamdata se lucreaza pe langa ele… vezi aici.

Alte foi:
Hotararea Nr. 6 din 25 februarie 2010
Hotararea Nr. 7 din 25 februarie 2010

UPDATE
A cerut cineva si lista de la blocul numarul 2? Click aici!

Tagged with:
 

6 Responses to Lista de preturi

  1. Doru M spune:

    uau, deci ai de dat pentru anvelope 5487 RON !!….e bine ca e inainte de Paste, ca daca era dupa, poate doamne fereastra….nu plateai.

    oricum, sa zici mersi ca nu platesti decat a 5a parte….vorba aia, iti fac oamenii o lucrare de peste 20.000 RON….probabil ca iti pun si panouri solare pe acoperis si iti scoti pe urma banii inzecit din economiile de curent.

  2. FAO spune:

    sa dai si lista de plata a cracanatilor! :))))

  3. Razvan spune:

    Vad ca tatal tau e printre platitorii de frunte… 🙂 In conditiile astea, pot spune ca bunicii nostri au iesit bine cu reabilitarea termica pe scara lor. 🙂

  4. Andrei Lefter spune:

    @ Razvan
    Scuze ca ti-am editat comentariul, dar m-ai dat in gat! 😀 Vreau sa fac o chestie pe blog, un experiment si erai gata-gata sa mi-l dai peste cap. Lasa si tu urari din astea in mesaje personale sau pe mail… 😀

    Merci oricum de urari si vorbim!

  5. Cristian spune:

    Nici nu stiu cum sa incep. D`apoi sa mai si termin. Un lucru e clar. Costa foarte mult. Am un var care se pricepe. Am sa il rog sa isi dea cu presupusu un pic. Asa in cifre „reale”. Pana atunci, ma abtin. Nu de alta dar poate ma lasa astia in curu gol si iarna viitoare!

  6. OMU spune:

    Haoleuuuu, dar daca astea sunt sume de 20 % per apartament, inmultim cu 5 si aflam valoarea lucrarii pt. fiecare apartament ? Ce firma are tarifele astea ? Daca eu aveam firma primeam lucrarea la aceleasi preturi ? Daca da, sa mi se raspunda ca am un var cu societate si la preturile astea a zis ca urmatorul bloc il face el la acelasi pret ! si fara ciubuc pt. meseriasi ! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.