Jurnalism vs blogging

On 21 martie 2010, in subiective si personale, by Andrei Lefter


Bloggingul nu este jurnalism.

Am avut o propunere sa trec de partea cealalta (adica la jurnalism) dar am refuzat oferta. Eu vad jurnalismul ca pe o chestiune rece si obiectiva, pe cand un blog este cald si personal. E drept ca directia de evolutie a jurnalismului merge catre on-line, dar nu cred ca se va contopi prea curand cu bloggingul. Acum depinde de multi factori si mici amanunte. Un blog are o nota personala si un stil propriu insuflat de autor. Daca autorul doreste ca blogul lui sa fie profesinist si sa contina stiri si informatii corecte, pe surse, atunci blogul se transforam automat intr-un site de stiri. Atunci articolele iau o nota serioasa, sunt obiective, si deci toata treaba se transforma in jurnalism si nu mai are legatura cu bloggingul.

Intr-un blog iti spui parerea, duci lucrurile pe o anumita cale astfel incat sa-ti sutina concluzia. Daca reusesti sa-ti expui bine punctul de vedere in articol si sa-l argumentezi majoritatea comentariilor la articol iti dau dreptate, chiar daca respectivul articol nu reprezinta decat viziunea ta asupra unui fenomen. Cele doua sunt lucruri diferite si merg in directii paralele: nu poti face si blogging si jurnalism in acelasi timp, cel putin nu in acelasi loc.

Intodeauna mi-a placut sa scriu liber, fara planuri, fara scheme sau numar de cuvinte; sa-mi spun parerea, dar sa nu fiu absurd si sa recunosc cand merg prea departe. Nu-mi doresc realitate si obiectivism. Imi place sa vad dincolo de evident si sa cred ca este loc de mai bine. Cred in utopie! (daca-mi permiteti formularea. 😀 Apropo, ma puteti cita, daca doriti. 🙂 )

Tagged with:
 

4 Responses to Jurnalism vs blogging

  1. keltoighost spune:

    De citat, binînţeles că te voi cita. Asta pentru că proiectul meu trebuie să includă părerile diferitor oameni.
    Am să îi citez chiar pe toţi.

  2. Stel spune:

    Eu cred ca jurnalismul are legaturi stranse cu politica.
    shhhhhitttttttttt…. nu mai spune la nimeni parerea mea! :))

  3. bine zis Andrei, nu te duce catre partea intunecata a blogurilor :))

  4. Andrei Lefter spune:

    @ Stel
    Secretul tau e in sigurante! 🙂
    @ Bogdan
    Buna asta cu the dark side… :)) May the force be with you!!! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.