Accesul biciclistilor in parc interzis!

On 30 martie 2010, in locale, by Andrei Lefter

Parcul la tara, nu este un parc oarecare. El nu are rolul de recreere si relaxare si oricum nu se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Este un parc de „design” (adica de pus in albumul foto al comunei) si se adreseaza in special mancatorilor de seminte (vezi numarul de banci si cosuri de gunoi) si pensionarilor de la bloc cu nepotii (fara biciclete obligatoriu!).

Nu zic sa fie permis accesul mopedelor, scuterelor, motocicletelor sau al altor vehicule propulsate de un motor, dar bicicletele ce-avem cu ele? Bine ca nu-s interzise si rolele, atunci chiar era culmea. Dar copiii au voie cu bicicletele in parc? Ma refer la cei de gradinita cu mini bicicletele lor. Ei au voie? Daca un pustiulica este prins de un nene cu bicicleta in parc ce se intampla? Vine nenea gardianu si pac il urecheste iar tat’su piciului se trezeste cu amenda pe persoana fizica? A… apropo, daca vin cu bicicleta de firma intru la persoane juridice? 😀

De ce sa nu lasam pustanii sa se plimbe cu bicicletele prin parc? Si daca da, pana la ce varsta? Dar adultii? Sunt periculosi? Pentru cine? Pentru copiii mici? A.. nu, copiii mici au locul lor de joaca, tobogan, leagane etc. Au chiar doua locuri de joaca special amenajate: unul langa piata agro-alimentara si unul in curtea gradinitei. Deci nu ei ar fi in pericol. Hmmm… atunci cine? Batranele in baston? Pun pariu ca nu prea se vor ridica de pe numeroasele banci instalate in parc.

La categoria alte vehicule intra si carucioare de butelii, trotinete, triciclete, pre-mergator (pentru cei foarte mici), carturi (improvizatiile alea cool pe care le dorea orice copil, facute dintr-o placa de lemn cu 4 rulmenti in semn de roti 🙂 ), s.a.m.d.???

E o aiureala completa! Toata copilaria mea, de cand am avut prima bicicleta pana la ultima, am mers prin parc fara sa accidentez pe nimeni. Faceam curse cu prietenii si dadeam numeroase ture „monumentului” fara sa ne interzica nimeni nimic. Si a fost frumos. Mai cadeam, ne mai beleam genunchii, coatele, dar nu se lua nimeni de noi ca „de ce mergem prin parc cu bicicletele!?” Pai pe unde? Pe garla? A… sau veti spune pe sosea. Cu asta m-ati inchis! CARE SOSEA?

ATENTIE! URMEAZA POZE SOCANTE CU „SOSEAUA” DIN GUGESTI. DACA NU SUNTETI CARDIACI, GRAVIDE, COPII SAU DACA NU LOCUITI IN GUGESTI





Tagged with:
 

10 Responses to Accesul biciclistilor in parc interzis!

  1. omulvaly spune:

    Bicicletele, mopedele, ATV-urile etc. au interzis în parc deoarece pot circula nestingherite pe şoseaua abia scăpată de bombardamente, impracticabilă pentru autovehicule !

  2. Cristian spune:

    Un lucru de remarcat. Fundalul afisului e verde! Am scapat de rosu?

    Aberant ce se intampla. Sper totusi ca nu aceasta a fost intentia. Ironia sortii e alta. Desi parcul e inchis circulatiei pe anumite artere, el este totusi plin de oameni. Nu mai inteleg. E clar un lucru. Ca la noi la nimenea.

  3. maddy spune:

    nici pe malul muresului nu te poti da cu bicicleta si mi se pare aiurea. inteleg ca fara motociclete ca fac zgomot dar nu e frumos sa te dai cu bicicleta in parc?
    cat despre sosea, sunt strazi in arad care arata la fel sau mai rau. am memorat gropile si le ocolesc.

  4. Stel spune:

    In ceea ce priveste vehiculele cu motor sunt de acord sa fie interzise in parc, dar cu bicicletele…. nu. Noi stim cel mai bine ce frumos era cand ne dadeam cu „bicla” prin parc…. si ne luam la intrecere care face mai multe ture fara sa puna mainile pe ghidon :D….
    Privind drumurile din Gugesti, o parte s-au rezolvat, pentru restul cumparati-va motociclete Enduro si va garantez ca o sa va faca drumul mai placut. 🙂
    Sanatate multa.

  5. Greg spune:

    Bine zici tu m-ai Stel si eu as vrea un enduro dar pe criza asta nu sper. Venind vb de articol nu sunt de acord cu acesul moto dar eu cred ca bicicleta nu afecteaza cu nimic infrastructura pavelelor. Pe sosea nici cu bicicleta nu se mai poate merge ca intr-o saptamana ai jantele 8 si la masina bucsele varza, ce sa mai zic asta e tara care as pleca si maine din ea.

  6. lavy spune:

    pro biciclete in parc!

  7. Teo spune:

    In curand vor avea interzis in parc pensionarii, mamele cu copii si tinerii indragostiti. Parcul este facut sa ne laudam cu el si in cel mai rau caz sa-l tranzitam in fuga. Auzi. Cine a mai auzit sa te plimbi in parc.

    Cat despre drumuri, nu stiu cum aratau inainte, dar dupa zapada din iarna asta, cam toata tara arata asa. Clar a fost ceva in zapada. Sau antiderapant. Cine stie.

  8. Stel spune:

    Nu domnule, nu a fost nimic rau in zapada, doar ca stim cu totii in ce conditii se fac lucrarile (ploaie, frig) de asfaltare si cu ce materiale. Probabil SH. 😀
    Numai bine.

  9. Greg spune:

    bine zis mai stel dar mai e de adaugat ce in proiect trebuie turnat 40cm cu toate , hai sa nu zic ca in Germania de 90cm si la noi se toarna de 5 cm ptr ca restu sunt in buzunarele celor care dau cu semnatura de-aia nici nu tine nimic, ca nu vine basescu sa vada lucrarea.

  10. catalin spune:

    deci…locuiesc in gugesti si sincer imi este jena si scarba de aceasta localitate cu oameni needucati si oameni rai care stiu numai sa distruga TOT.daca sunt in localiatate cosuri de gunoi si pe aceste le rup:-& ……deci e o localitate foarte nasoala…biahh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.