Atentie soferi! Noi amenzi pe E85

On 21 aprilie 2010, in cu politisti, locale, by Andrei Lefter

Cadru rutier romanesc:
– nu exista autostrazi;
– soselele nationale/europene trec prin zeci de localitati;
– soselele sunt proaste si pline de gropi;
– in afara de localitati, drumurile patriei sunt traversate de cai ferate, la nivel sau sunt presarate cu zeci (daca nu sute) de restrictii de viteza.

Astazi am fost pana la Focsani. Pe drumul national/european 85, dupa ce am iesit din localitatea Urechesti (in sensul de mers Ramnicu Sarat -> Focsani) o multime de autoturisme care veneau de pe contrasens imi faceau in disperare flashuri (adica schimbau de pe faza scurta pe faza lunga, luminile de drum). M-am uitat in bord, aveam 100 km/h si eram in afara localitatii. Eram linistit. „Ce-au sa-mi faca?” ma intrebam cu gandul ca, dupa curba dinainte de Cotesti sigur statea un echipaj de politie si cel mai probabil cu radarul pornit. Si totusi, iritat de flashurile enervante ale celorlalti am redus viteza. Imediat cum am dat curba (aia dinainte de intersectia din care se ajunge la Cotesti) am observat cu coada ochiului un nou indicator care ma obliga sa reduc viteza la 70km/h. Am redus pana la 80, dar imediat a aparut indicatorul care ma obliga sa circul cu viteza de 50km/h asa ca am pus frana si mai mult, reducand pana la viteza legala, indicata de noul semn de circulatie aparut ca prin minune din asfalt. Am avut noroc, din spate nu venea niciun boss cu vreun jeepan, sau eventual vreun tir, sa ma spulbere de pe sosea. Bineintele doua echipaje de politie, dintre care unul cu radar (din ala smecher) asteptau sa pice ceva, vreun fraier care cunoaste drumul si stie ca inainte nu era nicio restrictie de viteza pe segmentul ala de drum.

E drept, in intersectia respectiva s-au intamplat o multime de accidente, datorate ori vizibilitatii reduse, ori neacordarii de prioritate a celor care intrau in E85, ori din cauza pietonilor care traversau pe acolo (localitatea e putin rupta in doua de E85, Cotestiul, localitatea, e in stanga iar gara in dreapta.
Solutia gasita de autoritati!? Bineinteles montarea unui indicator la iesirea dintr-o curba destul de periculoasa. Pai ce vroiati? Vreun pasaj pietonal suspendat sau o reconfigurare a intersectiei? E costisitor, anul e de criza, ce e mai ieftin decat un indicator?! Astfel, daca Doamne fereste se intampla vreun accident in zona respectiva, vinovat este cel care circula pe drumul european, pentru ca n-a resprectat indicatorul de reducere a vitezei in intersectie! Punct!

Ca sa ajungi de la Gugesti la Focsani, pe un drum european (doar denumirea de el) trebuie sa treci prin: Han Bachus (limitare de viteza 50km/h) – Popesti (loc) – Urechesti (loc) – intersectie Cotesti (limitare viteza 50km/h) – Golesti (loc). Total distanta Gugesti – Focsani = 16km.

Tagged with:
 

10 Responses to Atentie soferi! Noi amenzi pe E85

  1. Greg spune:

    zici bine am auzit si eu prin statie ca s-a pus limita de viteze si multi habar nu aveau , asa ca mai bine pune o limita de viteza ca doar iau bani din amenzi nu dau sa faca vreo intersectie sau ce trebuie de facut… stai linisti ca nu se stie cat o sa mai indure soferii si lumea ideile acestor oameni ai TARII

  2. Cristian spune:

    Eu personal alora de la cotesti nu le-as da permis de conducere. Astia nu stiu sa iasa din intersectia aia fara sa iti taie calea. Cel putin am vazut o faza duminica de m-am crucit. Era unu iesit cu totul pe banda 1 a sensului de mers focsani-bucuresti, ca sa faca el stanga spre focsani. O doamna cu o masina pur si simplu a oprit masina pentru ca nu mai avea pe unde sa treaca. Pana a dat martalogu inpoi. Daca nici in intersectia aia n-ai prioritate… Ca sa nu mai zic cati si cati iti taie calea.

  3. Cristian spune:

    Revin. Scuze dar tre sa ma corectez. *Daca nici in intersectia aia n-ai vizibilitate am vrut sa zic. Da a iesit bine si cu prioritatea.

  4. Steel spune:

    Da, e aiurea limitarea de viteza acolo. De cat timp este? Trec in fiecare dimineata, dar nu l-am vazut :(. Pfiu… norocul meu ca nu statea nici un gabor pandar. 🙂

  5. Andrei Lefter spune:

    Ce mai conteaza de cand e… bine ca stii acum! 😀

  6. Steel spune:

    A da…. MULTUMESC. 🙂

  7. Diana spune:

    De cand eram in facultate si mergeam catre bunica, drumul asta era plin de radare sub diverse forme. Asa ca nu ma mira ca tot gasesc modalitati noi de panda… Din pacate, niciuna din ele nu aduce si o solutie la accidente cu pietoni sau oprirea vitezomanilor cu multi cai putere…

  8. Vio spune:

    Mi se pare foarte greu ca, în condiţiile în care se circulă acum în România, să dai un verdict. Şi mă refer aici nu la starea drumurilor, ci la nesimţiţii care circulă pe şosele precum şi la „ilegelişti” (sunt mii de permise date unor analfabeţi).

  9. Andrei Lefter spune:

    @ Vio
    De acord cu tine, dar nu asta era ideea. Ideea era despre cineva care a luat permisul corect, care circula regulamentar si care era sa-si ia amenda sau sa faca un accident, adica EU!

  10. anonimuuu spune:

    daca am sa nimeresc sa prind vre-un politai din gugesti pe picior gresit l-am ars inainte sa imi zica „salut” … ca astia de la politie din comuna gugesti mai ales termiatul ala de moise care suge mai in fiecare zii…… fac zel de functie si da bataie la lume…. am vazut eu… si am facut poze… dar nu o sa le dau la nici un ziar… am sa ai ard apoi am sa iau poze sa le public cu fata lor terminata.. lasa ca o sa vada.. ” grasu ” ala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.