Tomberoane

On 5 mai 2010, in locale, by Andrei Lefter

Astazi simtii un miros tare venind dispre galeata numarul unu de gunoi, cea de sub chiuveta, singura cu capac. Am strans ce gunoi mai aveam prin casa si m-am deplasat in lungul drum spre ghena de gunoi. Am luat sacii si am pornit in „calatoria deseurilor”. La „groapa de gunoi” era un mare dezastru, un munte de gunoi nu te lasa sa ajungi la cele doua containere aproape goale. Lipsa de civilizatie a unora, nepasarea altora si faptul ca accesul pana la cele doua pubele (asezate, ce-i drept, pe o platforma de ciment), se face pe un drum nici macar pietruit, care atunci cand ploua se transforma intr-o groapa de noroi.

Problema aruncatulului sacilor de gunoi langa cele doua containere se datoreaza in principal lipsei unei alei de ciment (sau macar pietruita), uscate, care sa permita cetateanului sa ajunga la cele doua pubele si sa-si arunce sacii legati la gura in deplina curatenie.

Stiu ca atunci cand eram mai mic, multi parinti (asa cum faceau si ai mei) isi trimiteau copilul sa duca gunoiul. Multi dintre pustii slab educati sau prea copilarosi nu se duceau pana la platforma de gunoi si varsau continutul galetii undeva pe drum. Nu intelegeam, de ce sa vars gunoiul cu doi pasi inainte de locul in care trebuia sa-l arunc!? Faceam asa o mare risipa de energie daca mai mergeam doi metri si nu lasam gunoiul in mijlocul drumului?

Ei bine… asta era odinioara, adica mai precis pana astazi. (va povesteam mai demult despre instalarea suportilor pentru tomberoane in fata fiecarei scari de bloc) De astazi fiecare scara are tomberonul ei. Sper ca macar acum, oamenii nu vor mai arunca gunoiul pe jos, pe strada sau pe unde le-o veni lor, iar copii nu vor mai obosi luandu-si din timpul lor de joaca pentru a duce gunoiul. Il vor putea lasa imediat cum vor iesi din scara. Mai simplu de atat?!?

Iata si dovada:

Tagged with:
 

3 Responses to Tomberoane

  1. Stel spune:

    O idee extraordinara…. ca si celelalte de altfel.
    Mai trebuie lucrat la educatia populatiei…. prin introducerea si aplicarea unor amenzi :D.
    Sanatate multa.

  2. Vio spune:

    Da, frumos, numai că la blocul meu au rezolvat problema mai simplu: îl aruncă pe geamul apartamentului. Loc este destul pentru că avem spaţiu verde în jurul blocului. Mă rog, aveam…

  3. Cristian spune:

    In sfarsit o problema rezolvata. Odata cu aceste tomberoane, care nu prea rup gura targului fie vorba intre noi, mai mult asa de ochii lumii – ce mah, dupa ce ca iti da mai ai si pretentii??? – normal ca am pretentii, ca am vazut prin alte comune cum stau unele mari din fier, europene.

    In fine ce sa mai lungim fraza mai mult DECAT ar fi nevoie. 😉 In vreme de criza, adevarata criza, merg si astea.

    Apropos de criza: pana acum am fost dusi de nas cu aparenta situatie financiara la nivel mondial. De abia acum incepe. Vom ajunge sa vanam, vorba aia, sobolani cu arcu`!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.