Afaceri pe timp de criza…

On 15 octombrie 2009, in Utile, by Andrei Lefter

Nu va asteptati sa va dau o lista cu chestii pe care ati putea sa le faceti pentru a castiga bani, ci o sa va povestesc despre o sursa de venit, chiar si pe timp de criza.

Dupa cum stiti, anul trecut am fost la primarie si am semnat niste hartii prin care am devenit om insurat. Anul asta m-am gandit sa fac si eu nunta, ca orice om, cu muzica, mancare si cu bautura. Bine, planul ar fi pentru la anul, caci restaurantul se gaseste greu. Asa ca, la insistentele unora si ale altora mi-am luat sotia (sau mai bine zis m-a luat ea pe mine) si am plecat sa cautam locatie de nunta, pentru ca daca nu cauti „din timp”, asta insemnand cu un an inainte, risti sa faci nunta in fata blocului.

Ne-am gandit noi ca ar fi indicat, ca si data, ca nunta sa aiba loc undeva pe la inceputul lunii septembrie anul viitor. Am zis sigur gasim! Ei bine… nu e asa de simplu. Am vizionat in jur de 20 de restaurante din Focsani si din vecinatate (caminul cultural Gugesti a iesit din schema 🙂 ) si am avut surpriza sa nu gasim mare lucru pentru septembrie… adica disponibile doar duminicile. Preturi variate, niciun meniu nu era sub 150 lei (cu mentiunea ca pana la anul sigur o sa mai creasca cu 10 – 20 lei) si nu prea aveai lucruri incluse… Un meniu per persoana se gaseste intre 150 si 250 lei.

Majoritatea restaurantelor existau doar pentru nunti, botezuri, cumetrii si mai putine isi castiga existenta prin activitate de restaurant. Majoritatea patronilor (daca nu toti) pareau dubiosi, oameni de afaceri parveniti, tuciurii, cu alura de pesti sau fosti puscariasi.

Avand in vedere ca peste tot era ocupat inteleg ca inca mai face lumea nunti iar halele astea care se numesc restaurante profita din plin. Am vazut restaurante rustice, tip bar, mici, mari, de lux, comuniste, si chiar o sala de curs (a unei scoli de soferi, deasupra unui garaj 🙂 ) inchiriata la ocazii.

Ca sa faci o nunta in ziua de azi ai nevoie de aproape jumatate de miliard!!!

In cazul in care sunteti nedumeriti de legatura titlului cu textul, si va imaginati ca vorbesc aici despre nunta ca afacere, va inselati. Afacerea despre care vroiam sa va atrag atentia este cea cu restaurantul pentru nunti! 😉

Tagged with:
 

6 Responses to Afaceri pe timp de criza…

  1. Cristian spune:

    La Baciu` ai incercat???

  2. OMU spune:

    Deci eu, om însurat, valorez cel puţin jumătate de miliard? Ce ” mişto”, cum ar zice alt coleg de-al meu miliardar ( columbeanu), DAR CINE MĂ CUMPĂRĂ?
    Eu zic să te hotărăşti pt. Focşani ( să fie mai aproape de mine)!
    Dacă viziunea cheltuirii acelei ” jumătăţi de miliard” te înspăimântă, alege Căminul Gugeşti, poate se mai renovează între timp ! 😀

  3. golo spune:

    frate, oriunde ar fi, numa’ sa nu tii secret si de data asta!

  4. Andrei Lefter spune:

    @ golo
    Nunta va avea loc in luna septembrie 2010, in Focsani, Vrancea! Poate de data asta o sa vii… ca alta nunta nu mai fac!

  5. lavy spune:

    pai daca nu te uiti la travel and living!!! sau macar la euforia! ai fi stiut ca este o intreaga industrie a nuntilor..de la restaurante la decoratiuni, flori, fotograf, lautari, haine etc

  6. OMU spune:

    Andrei, vreau loc lângă ring, sunt energic şi băgăcios cu toate că nu ştiu să dansez! 😀 😀 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.