Gunoi/articolul il faceti voi!

On 19 august 2010, in locale, Poza zilei, by Andrei Lefter

Pornind de la cele doua imagini de mai jos va rog sa scrieti voi textul articolului, sa nu fiu acuzat de subiectivism. 😀

PS. A doua zi dupa publicarea pozelor de mai sus, gunoiul din fata blocului a fost strans. A, nu va ganditi ca au venit baietii care-s platiti sa stranga gunoiul, NU! O doamna de pe scara blocului, inarmata cu un faras si o matura, si mult calm, a luat jegul de pe jos si l-a strans intr-un sac pe care apoi l-a urcat intr-un tomberon. M-am simtit groaznic pentru ca a fost doamna si n-am fost eu cel care a strans gunoiul. M-as fi simtit si mai groaznic sa-l strang eu si sa platesc anticipat pe 3 luni taxa pentru gunoi. Probabil asa cu s-a simtit si vecina.

Tagged with:
 

8 Responses to Gunoi/articolul il faceti voi!

  1. FAO spune:

    ANL Rulz!
    poza e cumva de la inundatiile din Pakistan?

  2. Razvan spune:

    Si in Irlanda ramai cu gunoiul la usa/fereastra daca nu iti platesti abonamentul, cu deosebirea ca nu se ajunge, in general, ca „reziduurile” sa se imprastie in asemenea hal. In acest caz, eu i-as condamna in mai mare masura pe locatarii care nu isi platesc abonamentul decat pe cei care nu au ridicat gunoiul. Parerea mea, care este. 😀

  3. Andrei Lefter spune:

    Nu ma pot abtine sa nu spun si eu ceva… Daca gunoiul se ridica de doua ori pe luna, iar un bloc are doua tomberoane, e de mirare ca se aduna gunoi si pe jos? Locatarii poate ca nu au imprastiat gunoiul chiar asa, ci l-a pus frumos in saci, iar sacii i-au lasat langa tomberoanele pline. Oare e posibili ca niste patrupede, de exemplu cainii (care oficial nu exista in Gugesti) sa fi sfasiat sacii, facand mizeria respectiva?!?
    Dar sa presupunem totusi ca o parte din locatari si-au platit taxele pe gunoi, au ei dreptul sa li se ridice gunoiul din fata scarii? Sau gunoierii nu sunt responsabili de gunoiul de langa tomberoane, ci doar de cel din tomberoane?
    Apropo de taxa de gunoi, oare aceasta taxa este diferentiata pe numarul de persoane pe locuinta? Adica o persoana singura sa nu plateasca aceeasi taxa de gunoi ca o familie cu 3 copii mici.

  4. Razvan spune:

    De-acord cu tine Andrei, pentru un intreg bloc sunt mici tomberoanele alea. Chiar, sunt singurele, pentru intregul bloc?

  5. lavy spune:

    pai vad ca macar pe langa mini tomberoanele alea care nici pt un etaj nu ajung au mai pus unul de o marime mai normala..la noi las un bloc exista vreo 12 tomberoane si se ridica o data pe sapt

  6. Andrei Lefter spune:

    @ Lavy
    Tomberonul ala mare este doar pentru sticle, adica are doua gauri sus pe care se baga sticlele. Deh, reciclare disociata! 🙂 Deci ala este doar pentru sticle! 🙂

  7. Diana spune:

    La noi vine masina de gunoi in fiecare zi … Ba chiar de 2 ori cand are si chesti mari de luat, de genul geamuri, mobila si altele de genul, care se pun langa tomberoane. Ai vazut ca la noi s-au facut cu scanduri niste mini-casute pentru tomberoane. Stam bine aici. Poate se gaseste si la voi o solutie… E incredibil ca vin doar de 2 ori pe luna, daca vin. Cate familii sunteti?
    M-a impresionat mai mult partea cu vecina care A FACUT ceva, pentru ca de comentat putem cu totii… nu ma iau de tine, dar cum ziceai si tu te-a facut sa te simti cam …
    Probleme cu seriviciile intampinam mereu, ne enervam in fiecare zi. Incerc si eu sa fiu mai atenta la ce pot schimba eu sa ne fie mai bine. Iar asta zic eu ca poate fi o pilda, sa nu ne lasam „ingropati in gunoi” la propriu si la figurat de altii!

  8. Andrei Lefter spune:

    Nu vorbesc cu astia de la Brasov! Acolo e alta tara din cate am vazut si auzit. Nu incape comparatia! 😉
    Auzi si mai au astia tupeu sa spun ca de ce n-a platit/nu plateste lumea gunoiul! Pai care? Ala care sta sub geamurile lor pe jos?! Daca e asa ma angajez sa-l strang eu, incasez si-l las pe jos. Ca sa nu ma zic ca taxa pe luna pentru gunoi este un mizilic: aproape 9 lei si esti obligat sa platesti minim 3 luni. Dar nu mai zic ca ma enervez si oricum brasovenii 😉 nu vor intelege revolta mea pe autoritati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.