Onomastica

On 30 noiembrie 2009, in subiective si personale, by Andrei Lefter

Stiu ca nu e frumos sa anunti cand e ziua ta, mai ales cand e ziua numelui, dar nu asta incercam sa fac, ci sa vorbesc despre oamenii pe care-i stii si legaturile dintre noi toti.

De ce trebuie sa existe o stanjeneala intre doi fosti colegi care nu s-au mai vazut de 5 ani? Nu sunt tot ei? Unii spun ca „nu mai ai domnule subiecte comune, n-ai despre ce vorbi”. O prostie! Ce, in liceu, vorbeam despre Kant, Schopenhauer?! Nu! Tot prostii si nimicuri… Si atunci de ce sa nu ne vorbim acum? Nu mai avem subiecte comune? Tampenii!

Si totusi cand te intalnesti prin strainatate cu o persoana pe care o stii din vedere, pe care n-ai salutat-o in viata ta, careia nu i-ai spus un cuvant in veci, ei cu acea persoana vorbesti ca si cum e cel mai bun/vechi prieten al tau. De ce? Ai subiecte comune?

Ai telefon, ai minute in retea, nationale, internationale, nu le consumi niciodata, si totusi nu suni! „Ce sa vorbesc eu cu el?”, „Poate-l deranjez”, „N-am mai vorbit de mult, e ciudat sa-l sun acum…” si tot felul de formulari din astea aberante ne tin departe de prieteni, familie, cunostinte. Noroc ca, din cand in cand, mai vine cate o onomastica (aniversari nu poti cere nimanui sa tina minte, nu e frumos) si atunci, cu chiu-cu-vai reusesti sa smulgi un mesaj, un telefon sau un mail de la o persoana de care n-ai mai auzit de la ultimul revelion/craciun/onomastica.

La multi ani!

Tagged with:
 

8 Responses to Onomastica

  1. omulvaly spune:

    Daca intelegeam prin postarea ta o invitatie la petrecere cred ca veneam la tine si/ti aduceam si ” un vechi coleg cu care nu ai mai vorbit de mult „, dar cum nu am inteles asta, eu si Iuliana iti uram LA MULTI ANI, multa fericire , sanatate si bunastare tie, sotiei si familiei tale !

  2. maddy spune:

    La Multi Ani!
    😉

  3. OMU spune:

    La multi ani fericiti !

  4. Andrei Lefter spune:

    @ OMU
    La onomastica nu se invita! 😉 Deci daca vroiai puteai sa vii. Nu stiu daca stii unde stau, dar te descurcai tu…
    @ Maddy
    Merci mult, esti o draguta! 🙂

  5. lavy spune:

    e din cauza internetului:D

  6. Cosminu spune:

    Multi ani fericiti si multa sanatate!
    Sa stii ca m-am simtit putin… 😛 Daca era vorba despre mine, o mica rectificare: nu ne-am vazut de 6 ani jumate 🙁

  7. Andrei Lefter spune:

    @ Cosminu
    Din pacate (sau din fericire, nu stiu cum sa zic) nu e vorba de tine! 🙂
    Era o chestie generalizata, fara sa plec de la un exemplu concret. Ma gandeam la alti colegi de liceu, pe care i-am sunat, pe care i-am intalnit intamplator si s-au facut ca nu ma recunosc. Ce-i drept mi-am lasat barba! 😀
    Deci nu e vorba de tine, dar e bine ca te-ai sesizat oricum! 😉

  8. golo spune:

    Cand naiba mai e si Andrei asta, frate, ca n-am calindarul crestin si ortodox la mine? La multi ani, oricum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.