Poveste colorata

On 3 decembrie 2009, in istorioare, by Andrei Lefter

A fost o data un om care traia la tara, intr-un sat uitat de lume, intr-o casa mare facuta pe banii statului. In fiecare an electoral isi exprima mandru opinia politica, lipind pe gardul curtii sale afise cu propriile simpatii politice.

Cu un an inainte trona pe gardul ce dadea la drum un afis mare portocaliu. Anul asta omul s-a gandit mai bine si si-a decolorat putin culoarea politica, asa ca, pe gardul casei lui a aparut un afis mare si frumos de culoare galbena. Galbenul a rezistat pana in primul tur al alegerilor pentru ca reprezentantul galbenului n-a intrat in turul 2. Asa ca omul nostru s-a reorientat, pentru ca, nu-i asa, gardul lui nu putea ramane fara optiunea colorata… Imediat dupa primul tur rosul s-a instalat trufas in forma unui afis imens, acolo unde pana nu demult trona galbenul care, la randul lui inlocuise portocaliul conducator.

Cu rosul pe poarta, omul nostru astepta invitati astazi. Aveau sa vina oameni importanti de culoare rosie. Ii va invita negresit la un pahar cu vin si la o gustare. Oamenii importanti trebuie tratati bine. Doua masini si-au facut aparitia in fata casei. Din ele au coborat 4 barbati, trei dintre ei purtau gegi galbene cu scris pe spate: „VOTATI ROSU”.

Tagged with:
 

6 Responses to Poveste colorata

  1. În primă instanţă credeam că te referi la sinistraţii inundaţiilor :))

    Sinceră să fiu, şi pe mine m-a lăsat cu un gust amar turul 1, şi… în special urmarea lui…

  2. Cristian spune:

    Pai sa ma anuntati si pe mine mai precis de ce ati fost dezamagiti dupa turul 1… Ca nu a intrat Crin in finala, ori ca a facut pact cu comunistii??? Hai curaj… Voi acei sustinatori frenetici ai oii cu genunchi slabi, Crin!

  3. OMU spune:

    Schimbatul macazului de catre Crin antonescu m-a dezamagit chiar si pe mine cu toate ca nu l-am votat si m-a facut sa nu am remuscari ca nu am votat cu „valul nou ” !

  4. Andrei Lefter spune:

    In fiecare an am impresia ca va veni o zi in care se va schimba ceva in tara asta. Ma insel de fiecare data. Aceeasi oameni, aceleasi interese, doar ca din cand in cand, cand nu fac aliante, se schimba intre ei, isi schimba partidele, culorile, dar raman cu aceleasi teluri personale…

  5. Zamfir spune:

    A schimba macazul pentru a traversa autostrada este ceva … tipic românesc. La ce v-aţi fi aşteptat?! Să vedem de ce suntem în stare duminică!

  6. lavy spune:

    asa cu Crin asta! bine ca nu l-am votat, ma mai si enervam degeaba. Oricum pe ei ii intereseaza doar ciolanul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.