Timp liber

On 14 iulie 2010, in film, timp liber, by Andrei Lefter

Ce face omul cand nu munceste? Are timp liber! Multi nu recunosc ca-l au altii nu se lauda cu el. Majoritatea raspund la banala intrebare „ce mai faci?” cu  „Munca!”/”Muncesc!”. Bun, bun, dar dupa munca, dupa serviciu…? Nu scoti o boaba de la ei. Altii nu recunosc ca au timp liber sau nu sunt constienti de el. Ei tot timpul sunt ocupati, se invart, alearga, nu au timp sa iasa la un gratar, sa bea o bere sau sa citeasca o carte. De jocuri de societate nici nu poate fi vorba.
Altii, izolati de prieteni, familie si „iubiri” isi „ineaca” timpul liber in plasa informationala, adica pe net. Cum la moda sunt serialele de succes si site-urile unde le poti vedea gratuit, acolo ai sa-i gasesti cei mai adesea pe singuratici. Dar nu numai cei singuri si plictisiti isi pierd orele uitandu-se la seriale, ci si tinerii casatoriti, intorsi seara de la serviciu, care stau la tara si nu beneficiaza de un cinematograf in localitatea lor. Varianta cu lung-metrajele pica pentru ca filmele cu sare si piper nu prea se mai gasesc. In categoria tinerilor casatoriti care se uita la seriale dupa serviciu ma gasesc si eu.

Am rumegat la viata mea seriale de succes, ingenioase si unice precum Lost, Prison Break (sez 1 si 2 – apoi a fost o telenovela de prost gust), House M.D., Rome, Breaking Bad si mai nou Dexter. Ei bine cel din urma nu pot sa vi-l recomand pentru ca are un grad ridicat de violenta si nu va face bine nici la ficat nici la „pisic” (a se citi psihic). Am terminat de vazut primul sezon si de doua zile nu mai pot dormi noaptea si am o stare de depresie accentuata dis-de-dimineata. Serialul e realizat bine, personajul este destul de complex, iar gandurile „vorbite” pentru telespectatori (precum in Max Payne – jocul) sunt delicioase. Crimele si sadismul lor ma infrigureaza. Cred ca ma voi opri din vizionarea lui, cel putin pentru o vreme. Starea mentala mi-a fost afectata si simt chestia asta de vreo cateva nopti si zile.

Oricum in perioada asta nu prea o sa mai am timp de vizionari pentru ca incep pregatirile pentru nunta. Detalii mai incolo… 🙂

Tagged with:
 

6 Responses to Timp liber

  1. Cristian spune:

    Al dracu` ala cu drogatii a fost bun. Ma rog… cum spune si vorba serialului… fiecare cu viciile lui!!!

  2. Andrei Lefter spune:

    Eu n-am zis ca nu e bun, ci doar ca nu se adreseaza oricui! Numai unii pot urmari un asemnea serial violent. Oameni care ori sunt tari de ficat ori sunt labili psihici! 😀

  3. Vio spune:

    Sau, după cum spunea sf. Augustin, cine se va uita prea mult la fluturi negri, va gândi fluturi negri.

  4. lavy spune:

    sa speram ca nu va fi o nunta neagra:P

  5. Diana spune:

    Chiar, cu nunta… zilea Ralu ceva de un mail… n-am primit si nici nu vad ceva cu Avanpremiera… unde e???

  6. Diana spune:

    Hei! Somebody? Anybody???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.