Turismul in Romania de maine

On 20 mai 2011, in calatorii, de prin trenuri, by Andrei Lefter

Pornind de la reclama de mai sus mi-a venit o idee geniala de turism, idee la care s-au gandit si politicienii nostri. A nu stiati? he-he-he, lasati-ma sa va explic.

Trebuie sa recunosc ca tehnologia pe planeta a atins cote foarte inalte. Asta e bine. Imi place tehnologia si tot ce tine de inovator. Ma gandeam ca in curand, in zonele de, sa zicem desert, tundra, stepta, unde clima nu permite aparitia unei flore si faune prea generoasa, trenurile care vor strabate peisajele astea monotone vor beneficia de o tehnologie cam ca cea din reclama. Bine, ideea e mai veche si occidentalii se gandeau sa o foloseasca la metrou, acolo si asa n-ai ce vedea in tunelele respective.

Dar sa revenim. Imi imaginez deja primul tren de mare viteza (din ala pe camp magnetic – daca nu stiti despre ce-i vorba mai bagati un ochi pe un discovery science 😉 ) care strabate Siberia, facand legatura intre Europa si America de Nord. Prin stepele alea reci, peisajul este monoton si gri insa, trenul este dotat cu „televizoare” destepte care ne desfata cu imagini calde si vii. Trenul va deveni instant o atractie turistica. Lumea de pe glob va rezerva bilete cu ani inainte pentru o calatorie cu trenul Trans-Siberian.
Incet-incet, tot mai multe tari vor adopta tehnologia si o vor implementa in mijloacele de transport locale, nationale si internationale. Treptat lumea va uita cum mai arata peisajul natural al tarii lor sau al celorlalte pe care le tranziteaza.
Ei, aici intra in scena ideea romaneasca de turism: nu facem nimic, nu investim in infrastructura sau mijloace de transport si cu atat mai mult in tehnologie! Asta-i biletul nostru castigator pe termen lung. Cand lumea va fi saturata de imagini frumos colorate, de trenuri line si sigure, de civilizatie riguroasa, atunci se vor putea deconecta din „Matrixul” asta virtual si vor putea evada in… Romania! Aici te vei putea intoarce in timp si vei putea calatori asa cum o faceai odinioara: trenurile vor avea intarziere, vor fi insalubre si zgomotoase, inconfortabile si periculoase, vei putea vedea peisajul natural de afara si vei simti miresmele si parfumurile nu tocmai placute de afara. Iarna vei ingheta iar vara vei muri de cald.
Asta este biletul nostru castigator pe termen lung!

Tagged with:
 

5 Responses to Turismul in Romania de maine

  1. Coco spune:

    Ai ales si tu tocmai TransSiberianul sa-l cenzurezi. E printre cele mai frumoase calatorii ce pot fi facute pe planeta asta! Ti-e frica de arabi? Desertul trebuie ascuns privirii!

  2. Andrei Lefter spune:

    Mai… o fi; am ales si eu un exemplu la intamplare… 🙂 Acum deh, n-am fost niciodata in Asia, tu ai trait experiente asiatice, eu nu (deocamdata! 😉 ).

  3. dani spune:

    Internet in tren… o_O! Romanii vor pastra traditia :)! Trebuie sa ne mandrim cu asta!

  4. Carmen Tanu spune:

    Sa stii ca pentru Transsiberian chiar sunt oferte pentru 2012 la o agentie de turism importanta de la noi.

    Eu cred ca oferta turistica de intoarcere in timp pe care o avem din plin pentru cei satui de normalitate este de viitor.

    Niste multimilionari in dolari din Rusia au abandonat beneficiile civilizatiei si ale averii lor si si-au facut o adevarata asezare in Siberia. Se spala zilnic cu zapada, mananca ceea ce produc pe micile spatii cat-de-cat cultivabile…

  5. lavy spune:

    nice! dar pana si la chestii rustice si vintage occidentalii ne-au luat fata de mult:(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.