Cum sa cumperi… gratis!

On 12 aprilie 2013, in carti, UK, by Andrei Lefter

Da, stiu ca e ciudata exprimarea si stiu si ce inseamna gratis! Dar se poate!
De cand am ajuns in UK am descoperit shoppingul online si site-urile web aferente: amazon, ebay, paypal si asa mai departe… Bani sa ai pentru ca in rest totul e la un click distanta!

Pasionat de benzi desenate, ajuns aici am continuat sa-mi imbogatesc colectia de comicsuri, romane grafice si alte scrieri desenate in cadre. Incepusem de cand eram inca in Romania iar despre experienta cu intreaga colectie Rahan pe care mi-a facut-o Posta Romana praf, v-am povestit-o intr-o postare mai veche. De asemenea v-am vorbit tot pe blog si de romanul grafic Maus.

Partea rea/buna (depinde din ce unghi privesti – distanta/bani) este ca cele mai apropiate orase unde pot gasi un magazin specializat pe comicsuri si benzi desenate se afla la o ora distanta. Asa ca, de multe ori sunt tentat sa mi le comand online, direct de la magazinele respective sau chiar de pe site-uri diverse.

Si cum ma uitam eu intr-o zi pe amazon, am zarit o colectie de stripuri duminicale care au circulat saptamanal din 1985 si pana in 1995, adunate in mai multe volume. Unul din volume il citisem la unul din verii sotiei mele si l-am gasit foarte amuzant (si varul, dar mai ales volumul). Asa ca m-am decis sa-l cumpar online, de vreme ce nu a mai fost tiparit de mult si sansele sa gasesc unul in librarii sau magazine de specialitate tindeau catre zero. Seria se numeste „Calvin and Hobbs” si prezinta intamplari scurte si amuzante din viata unui pustiulica de 6 ani (Calvin) si al prietenului sau, tigrul de plus, pe care Calvin il vede un tigru real (Hobbs).
Am hotarat sa nu-mi cumpar cartile noi, ci sa le iau la mana a doua si am fost uimit cand am descoperit ca le puteam achizitiona „gratis”. Tot ce trebuia sa fac era sa platesc taxele postale. Asa ca mi-am luat 3. Din pacate una era vanduta de altcineva asa ca am fost nevoit sa platesc transportul de doua ori. Cartile sunt in stare foarte buna, iar continutul este pur si simplu special si fermecator.

Si uite asa mi-am cumparat carti platind doar taxele postale (pretul standard pentru orice colet trimis intern prin posta, bineinteles nu prioritar sau clasa I).

Tagged with:
 

4 Responses to Cum sa cumperi… gratis!

  1. Razvan spune:

    Bravo, buna treaba. In Romania, unde lumea incearca sa scoata bani din orice, desigur nu intotdeauna cu talent comercial, ai gasi mai greu ocazia de a cumpara numai cu plata taxelor postale. Ba ar spune ca, din contra, sunt vechi deci valoroase, etc. 🙂

  2. Andrei Lefter spune:

    Bine, noi avem mai intai o mare problema cu Posta Romana, iar mai apoi cu taxele si preturile! 🙂

  3. lavy spune:

    sweet! astea cred ca imi plac pana si mie…
    ma gandesc daca Posta Romana are departament relatii cu clienti, marketing online etc.
    Cand m-am plans de Meli Melo pe blog am primit raspuns oficial, scuze, etc. Sau parca ai primit tu la incidentul cu Rahan..?

  4. Andrei Lefter spune:

    Da, am primit scuze de la Adevarul (cei care mi-au expediat coletul) si mail de la Posta Romana prin care mi-au cerut sa le spun ce functionar era atunci la Oficiu pentru a-l da afara, asa ca am retras plangerea pentru ca nu era vina functionarului de acolo.
    Pana la urma sistemul e prost si nu neaparat oamenii care respecta regulile. Dar oricum ce ti s-a intamplat tie da dovada de indiferenta celor care lucreaza acolo, care nu dau doi bani pe meseria lor si pe serviciile pe care ar trebui sa le presteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.