Win-win situation (cum o dai, castigi!)

On 12 noiembrie 2009, in cu politisti, by Andrei Lefter

Ce bine e sa fii inspector zonal sau sa faci parte din grupul de control de la garda financiara.

Daca il gasesti pe musteriu in neregula ii arzi o amenda.
Daca e in neregula si nu vrea amenda iti iei o spaga.
Daca e in regula cauti ceva si-i dai o amenda, acolo, mica, dar necesara. „Nu exista societate care sa fie in regula 100%” iti vor spune.
Daca societatea e in regula si totusi nu vrea amenda, te scoti iar cu banala spaga.

Cum face o tara normala sa combata spaga?
Prin amenzi mai mari? Nu, atunci cresc si spagile.
Prin salarii mai mari pentru corpurile de control? Hmmm… s-ar putea sa avem spaga in sange si tot sa existe, dar sunt sigur ca se vor diminua cazurile.
Exemplu: esti inspector, ai salariu de 3000 eur. Te mai uiti la amaratul ala care-ti intinde 50 – 100 eur spaga? NU! Il arzi! Te uiti si tu la unul care-ti da 1000 – 2000, acolo… si-l ierti. 🙂

gardaDeci cum o dai nu-i bine. Ok, sunt de acord, nici pe afara nu alearga cainii cu covrigi in coada, dar am auzit o istorisire: in Irlanda daca esti surprins ca dai vreo „atentie” unui politisti care te-a prins (atentie! nu te-a pandit mai intai de prin vreun sant, ca la noi) cu „mâţa-n-sac”, esti condus subit la sectie si e cam nasol (oricum nu cred ca te iau la ciomage ca prin alte parti…). Daca totusi gasesti vreun „pofticios” de spaga printre agenti si l-au turnat colegii, atunci tanarul cu pofte anormale va fi dat afara din politie si adio salariu de 3000 eur. 😉 Cel putin asa am auzit, o fi asa, n-o fi asa… Astept completari.

Tagged with:
 

2 Responses to Win-win situation (cum o dai, castigi!)

  1. OMU spune:

    Nu am timp să comentez, dar o să revin. În primul rand ai scris sub titlu ” cu poliţişti ” deşi ai altă durere tu şi anume cu garda financiară ! În al 2-lea rând culmea e că în ţara asta super democratică inclusiv nr. de telefon de la Tel Verde pentru sesizarea actelor de corupţie e deranjat, desfiinţat sau scos din uz că nu răspunde nimeni ! Încercaţi !

  2. Mielu007 spune:

    Cred ca solutia ar fii ca cel ce primeste sa fie dat afara cu imposibilitatea de a se reangaja la stat + cazier penal. Asa stai si te gandesti de doua ori daca iei sau nu o mica atentie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.