Iun 062017
 

Patruzeci și cinci de câini vorbeau cu vecinul despre copii. Nu i-a anunțat și de atunci n-a mai putut spune că nu știe. Avea și un tractor pentru semănat grâu dar nu mergea decât dreapta, cu stânga intermitent. Tot așa până nu mai putea, totuși avea dreptate când sughița fără să știe de ce. Atunci veni și oaia vecinului care n-avea voie să vorbească decât cu ursul și ciocârlia.
Pasul omului hapsân voia să știe când, dacă vreodată, dar oricum niciodată fară ei.
Mâine trebuie să vadă câinele și cioara poate îl convinge să ia covrigi calzi neîmpletiți cu grijă de fetele satului de pe vale.

Sfârșit.

Scurta poveste absurda a fost scrisa mai demul pe o foaie minuscula de hartie, de aici si scurtimea ei. Metoda este una inedita si ne-mai-incercata de mine pana acum. Rezultatul interesant este totusi absurd. Voi ce ati inteles din toata povestea asta?

Mai jos puteti vedea si originalele.

Mar 152012
 

Prin septembrie ma cam plictiseam – fara televizor, fara prieteni, fara serviciu… asa ca m-am gandit sa-mi descarc un joculet, nici prea meare dar nici mic! Asa ca am intrat pe BigFishGames punct com si mi-am cumparat unul de acolo. (Da, l-am platit cu cardul – nu era scump asa ca am zis sa fiu de buna credinta si l-am cumparat). N-a costat prea mult, cred ca era ceva de genul 3 lire jumate.
Era un joculet amuzant si interesant, l-am jucat cateva saptamani pana l-am terminat. Apoi l-am uitat printr-un cotlon ascuns si intunecat al hardului (adica undeva in calculator).

Datorita faptului ca ma aflam intr-o alta tara, imi facusem card aici, si deci nu prea mi-am mai folosit cardul romanesc si in consecinta nici nu mi l-am mai verificat vreo cateva luni. Acum doua luni m-am uitat putin la desfasuratorul contului aproape gol, aferent cardului romanesc. Am descoperit stupefiat ca in fiecare luna se facea o mica plata catre BigFishGames! Am ramas mut de uimire. Nu mi s-a spus nicaieri cand am cumparat jocul ca voi plati lunar pentru el! Credeam ca-l platesti o data si e al tau pe viata!

Urmatorul pas a fost dezinstalarea urgenta a jocului din calculator. Mi se parea dezgustator sa mi se ia bani din cont fara ca macar sa fiu consultat, mai ales ca era contul meu! Dupa ce l-am sters din calculator o fereastra mi s-a deschis in care eram intrebat ce m-a facut sa dezinstalez jocul. Sa spunem ca le-am detaliat…

Dupa ce am sters orice urma de joc din calculator si de pe contul meu de Big „Fishy” Games m-am mai linisit.

Credeati ca am scapat asa usor? Amuzant, dar luna urmatoare aceeasi suma era platita din contul meu catre baietii fishy (imputiti) de la BFG!

Care credeti ca era problema? Pai cand am cumparat jocul, in septembrie, m-au facut si membru, asa, din oficiu. Insa nu m-au facut membru onorific, ci membru platitor! 🙂 Acum, m-am „des-membrenificat”, dar deja mi-au luat banii pe februarie, astept sa vad daca mai cotizez si in martie.

In concluzie: Atentie la baietii de la Big „Fishy” Games! Sa nu patiti ca mine…

Iun 242010
 

Nu, nu o sa vorbesc de cea impusa la scoala ca materie obligatorie pentru toata lumea si fara deosebire, cei de alta religie fiind marginalizati si umiliti, ci despre un caz ciudat marca „numai in Romania”.

Dis de dimineata a venit masina cu lemne. Oamenii tocmiti au pornit la taiat, cu drujbe si topoare. Vis-a-vis e biserica ortodoxa romana. In dimineata respectiva se facea ca e sarbatoare (deci nimeni nu munceste! fac exceptie popii si alte meserii …. unde lumea munceste – pacatosii!!!) asa ca doi dintre credinciosii bisericii, batrani si cu exces de zel, s-au adresat imperativ oamenilor sa nu mai taie lemne. Oamenii de la taiat s-au aparat si au spus ca au alta religie, deci nu se supun acelorasi norme si canoane, asa ca unul dintre credinciosii zelosi s-a dus la politie sa rezolve problema. Acolo i s-a raspuns ca nu se poate interveni. Cei doi „credinciosi” au intrat in sfanta biserica negri de furie. Taietorii, din respect pentru ceilalti, s-au oprit din taiat lemne vreo doua ore dupa care si-au reluat activitatea. Bine ca nu erau platiti cu ora…

Iun 142010
 

A fost si nu mai e. Hai sa nu o iau cu filozofari si „psihologeli” din start si sa va explic mai pe… scurt 😀 :
Aici a fost prima discoteca din viata mea:

Nu prea le-am avut eu cu bâţâiala, nici cu bautul de bere, nici cu biliardul. De fete nici nu mai amintesc pentru ca as fi ridicol. Drept pentru care nu „bazaiam” prea des pe la disco. Aveam multi colegi (de gimnaziu, caci atunci se desfasura actiunea) care se plangeau ca nu-i lasa parintii, altii mai sareau si pe geam, doar doar sa ajunga la DISCO. Erai mare barosan, te stiai cu lumea, puteai sa-ti iei bataie sau nu, puteai sa te dai in figuri facand „ceasul” la break-dance, toate daca veneai la Discoteca la Babalac. V-as povesti cum a fost prima data, dar nu-mi mai aduc aminte… va dati seama ce mult m-a marcat! 🙂
Citeste mai departe…

Dec 032009
 

A fost o data un om care traia la tara, intr-un sat uitat de lume, intr-o casa mare facuta pe banii statului. In fiecare an electoral isi exprima mandru opinia politica, lipind pe gardul curtii sale afise cu propriile simpatii politice.

Cu un an inainte trona pe gardul ce dadea la drum un afis mare portocaliu. Anul asta omul s-a gandit mai bine si si-a decolorat putin culoarea politica, asa ca, pe gardul casei lui a aparut un afis mare si frumos de culoare galbena. Galbenul a rezistat pana in primul tur al alegerilor pentru ca reprezentantul galbenului n-a intrat in turul 2. Asa ca omul nostru s-a reorientat, pentru ca, nu-i asa, gardul lui nu putea ramane fara optiunea colorata… Imediat dupa primul tur rosul s-a instalat trufas in forma unui afis imens, acolo unde pana nu demult trona galbenul care, la randul lui inlocuise portocaliul conducator.

Cu rosul pe poarta, omul nostru astepta invitati astazi. Aveau sa vina oameni importanti de culoare rosie. Ii va invita negresit la un pahar cu vin si la o gustare. Oamenii importanti trebuie tratati bine. Doua masini si-au facut aparitia in fata casei. Din ele au coborat 4 barbati, trei dintre ei purtau gegi galbene cu scris pe spate: „VOTATI ROSU”.