A inceput marea izolare!

On 14 decembrie 2009, in locale, by Andrei Lefter

Asa cum am promis, dau drumul la teava cu informatii si poze locale. Cum am fost anuntati cu ceva timp in urma, a inceput derularea programului national de reducere a consumului de energie termica si in localitatea noastra. Intai s-a mers cu inlocuirea ferestrelor antice de lemn cu termopanele viitorului (cei care deja aveau termopane au luat plasa, pentru ca lor nu li s-au mai schimbat ferestrele 🙂 ), insa nu la toate blocurile, ci doar la cele din centru (probabil urmand si celelalte, ca deh, doar e program national!). Izolarea a inceput cu blocul nr 4, partea dinspre V-NV (vezi poza), s-au instalat schelele si s-a pus treaba pe roate. Dupa cum vedeti si din pozele de mai jos se merge pe izlolarea partii din fata (noi ii spunem mai mult spate, ca e mai urata.. 🙂 ) a blocului.

Mi-a atras atentia, insa, o mica particularitate a modului de izolare. E vorba despre o chestie care tine atat de estetica dar mai ales de partea tehnica, de siguranta si rezistenta lucrarii de izolare. Nu o sa va dezvaluiesc particularitatea izolarii blocurilor de la Gugesti, ci va las pe voi sa o/le descoperiti.

Asa cum spunea cineva: “la noi, la tara nu e ca la oras!” tind sa incep sa cred din ce in ce mai mult ca, la noi, toate lucrurile au tendinta sa se faca putin altfel decat in orice alta localitate din Romania. Asta ne face pe noi, gugestenii, mai cu mot, unici si cu presonalitate! 🙂

Deci, va provoc sa gasiti cele doua inadvertente (lucruri care nu ar trebui sa apara dupa izolarea blocului) ce apar in poza nr. 1.

poza_1poza_2

Tagged with:
 

10 Responses to A inceput marea izolare!

  1. Cristian spune:

    Nu inteleg de ce nu s-a inceput cu N-E, pentru ca de la rusi vine iarna. Crivatu (geo(ana)grafic) bate din partea aia. Se incepe cu mijlocul comunei, spre periferie. Interesant punct de vedere. S-ar putea sa fiti si singurii care vor beneficia dupa urma decadei noiembrie-decembrie. Se anunta vremuri tulburi in guvern fara rosii. Ofensiva citricelor si cartofilor e iminenta. Astfel lovelele is limitate.

  2. Diana spune:

    Vad ca ninge pe blog. Si la Brasov a inceput!
    Mie imi place cum arata blocurile care care au fost izolate pe la noi.
    Pana una-alta eu astept poze din casuta voastra 🙂

  3. Andrei Lefter spune:

    Se pare ca nimeni nu vrea sa observe „micile” lucruri care nu ar trebui sa apara pe un bloc (NU BLOG!!! 🙂 ) proaspat izolat! 🙂

  4. Greg spune:

    Eu as zice ca micile lucruri ar fi : burlanele care au ramas si aprenta unei parabole , ele nu faceau parte din proiect parerea mea

  5. OMU spune:

    Burlanele sunt o hibă, dar nu se putea renuţa la ele şi o altă hibă este urâţenia scândurilor de la acoperiş care puteau fi izolate şi ele !
    Cît priveşte acest program eu sunt un mare contestatar al izolării la nivel naţional din banii ţării ! Cine are nevoie să-şi izoleze pentru că şi oamenii care stau la case sunt români ,dar lor nu li se izolează !
    Eu unul am izolat şi pus termopane singur că am considerat că-mi trebuiesc !

  6. Cristian spune:

    Omule, pe termen lung tot tara are de castigat. Oamenii nu mai cheltuiesc banii de pe salarii cu izolatia blocului, cumparare de lemne de la carutasi (deci ducand banii spre un anume sector, constructii) ci vor cheltui banii pe mancare, mobila, vacante (astfel crescand sectoarele industrial al lemnului, alimentar, Udrea). Numai bine.

  7. OMU spune:

    Cristi, tu te auzi ? :))

  8. Mielu007 spune:

    Eu am o maaaare curiozitate cu acele cosuri de fum.. Blocurile sunt incalzite cu lemne sau in fiecare apartament cu un astfel de cos functioneaza cate un restaurant? 🙂

  9. Cristian spune:

    De mic copil… omule, „ce tanar esti!”

  10. Andrei Lefter spune:

    @ Mielu007

    Scuze ca nu am dat mai multe detalii: da, comuna noastra functioneaza pe centrale pe lemne sau pe sobe de teracota, imediat dupa caderea comunismului (inainte functiona o centrala care furniza energie termica la calorifere). Gazele n-au patruns in comuna noastra, nu pentru ca ar fi fost o problema de logistica, ci datorita uneia de mentalitate: consilierii de la primarie au hotarat ca „gazul e prea periculos pentru apartamentele localnicilor”! Asa ca am ramas la butelie (pentru aragaz) si la incalzirea cu lemne!

    Oricum si asa, blocurile ar fi trebuit sa aiba hoarna comuna, pentru evacuarea fumului de la sobele de apartament, si nu cosuri scoase pe geam! Am mai scris undeva pe blog, si am pus si poze. Cred ca o sa mai fac o data lucrul asta ca poate se schimba lucrurile.

    Apropo de schimbare am auzit ca pana la urma vom beneficia si noi (ca si localitate) de gaze, iar mai apoi chiar si de strazi asfaltate. Mai asteptam, dar nu prea mult! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.