Am programare!

On 4 martie 2010, in subiective si personale, by Andrei Lefter

Povesteam odata cum m-am dus eu la spital pentru o radiografie si la ora 7 erau deja zeci de oameni pe hol, asteptand sa faca acelasi lucru ca si mine. Aveam o reteta pe care scria „urgenta medicala” si conform formularii ar fi trebuit sa am prioritate. Stupoare a fost cand am aflat ca mai mult de jumatate din oamenii de acolo aveau bifat pe reteta „urgenta”.

Aud mereu pacienti la farmacie care nu merg intai la medic pentru ca e prea dificil sa ajunga la o consultatie, mai ales la un medic specialist. Trebuie sa „prinda bon”. Stiu pe cineva care s-a dus sa prinda bon pe la 7 dimineata, n-a prins. A doua zi s-a dus la 5, tot n-a prins. A intrebat pe cineva care prinsese: „Nu va suparati dumneavoastra de la cat ati venit?” Raspunsul l-a mirat, dar nu l-a bulversat: „Pe la 2 noaptea…”. Si-a propus sa mearga cu o seara inainte ca sa prinda bon. 🙂

A trebuit sa trec cu masina pe la RAR asa ca am mers personal. La ghiseu era o coada infernala, asa ca am luat numarul de telefon, am iesit afara si mi-am facut programare. Mi s-a zis sa vin a doua zi la ora 11:30. A doua zi, la ora 11 eram acolo. Coada cat casa! Am asteptat sa vina ora 11:30 apoi m-am bagat. Mi s-a zis ca mai am de asteptat pentru ca inaintea mea erau unii cu programare la ore mai mici decat ora mea, respectiv pentru ora 8, pentru ora 10… Pai ma gandeam, oamenii astia nu ar fi trebuit sa ajunga la ora 8/respectiv 10? daca aveau programare atunci!? Ce se intampla, se lungeste asa toata ziua? Pai imi faceam si eu programare la 10 si veneam pe la 3 dupa masa, cand aveam timp mai mult. Ce se intampla cu programarile astea? Sunt facute orientativ? Tine cineva cont de ele? Sau se fac asa, pentru linistirea populatiei: „lasa domnule ca am programare, deci sunt asigurat!”

Ce te faci cand intre timp mai vin la RAR si niste masini ale armatei romane, care, vezi dom’le, au intaietate. De ce? Arde ceva si nu stim noi? E vreun razboi sau ceva? Cu ce se ocupa armata toata ziua de-s asa de ocupati? De ce nu-si fac programare, o zi, doua, pana-si termina toate masinile din dotare? Si uite asa s-a facut ora 2pm (adica orele 14 😉 ) si eu la RAR tot n-am intrat!

Deci ce faci cu programarea la noi in Romeinia? Ti-o bagi fix in trei litere, adica in ass! 🙂

PS. Pentru cei care au impresia ca acum descopar lucrurile astea ii asigur ca le stiu de mult, dar imi place din cand in cand sa mi le reamintesc! 🙂

Tagged with:
 

14 Responses to Am programare!

  1. Mielu007 spune:

    La RAR, la spital si in alte locuri exista doua tipuri de programari.
    Cele ca a ta, oficiale, si cele pe hartie de palstic, la 100 sau 500.

    Plasticul are intotdeauna prioritate 🙂

  2. Andrei Lefter spune:

    :)) Tare! O stiam si p’asta, dar nu vroiam sa creada lumea ca incurajez spaga! 😉

  3. cristean spune:

    totalmente off-topic: hai, anu’ asta nu participi la roblegfest?

  4. lavy spune:

    🙂
    de aia trebuie sa treci pe privat..platesti dar te programeaza si atat..cat despre servicii…

  5. PicHour spune:

    Serviciul ala de programari e pus acolo, vorba aia, „ca sa fie”. Ei tot cum au chef lucreaza.

    P.S. Nu prea iti merg linkurile. Am dat click pe una din reclame si ma trimite pe home page. La fel si scripturile din josul paginii. Sau poate e de la mine. Cine stie. In orice caza, nu strica sa verifici.

  6. Andrei Lefter spune:

    @ Cristean
    Anul asta nu. Am multe nunti! 😉

    @ Lavy
    Nu pot sa fac RAR-ul la privat pentru ca nu exista decat de stat!

    @ PicHour
    Am verificat, la mine merge. Sper sa nu am probleme. Oricum merci de atentionare.

    PS. Blogul vostru e genial! Intru zilnic. 😉

  7. Andrei Apetroae spune:

    Asteptam de mult un subiect „medical”… Am citit articolul si comentariile si sunt dezamagit ca niste confrati (pana laurma asta suntem medicii si farmacistii) sunt departe de a intelege cum ar trebui sa functioneze un sistem medical modern. Informati-va si veti afla ca in tarile vestice tot pe sistem de programari se merge. Serviciile medicale de urgenta (a.k.a. Camerele de Garda) sunt realmente sufocate de nimicuri care storc de resurse atat Spitalele cat si pe medici. Traseul normal pentru orice pacient caruia nu ii este amenintata viata este : medic de familie ->policlinica (dar, da, asta e cu plata si romanul zice ca el a platit asigurari toata viata, fara sa se gandeasca la nimicnicia sumei depuse in contul asigurarilor de sanatate)->laborator de analize/laborator imagistica/alte explorari->policlinica-tratament. Asa e civilizat. Acest cuvant este tabu pentru 99% dintre concetateni, nu ma feresc sa o spun. As putea scrie cateva pagini bune despre cazurile „grave” venite la unul din cela mai aglomerate spitale de urgenta. Oricum, to make a long story short, dragi romani, carora nu va doresc sa fiti pacienti nici in Romania nici in alta tara, reflectati inainte de a arunca cu piatra. S-auzim de bine !

  8. Cristian spune:

    Foarte tare antescriitorul meu. Unul care in sfarsit stie cu ce se mananca acest domeniu. Asta e civilizatia dragilor. Felicitari!

  9. Andrei Apetroae spune:

    Ma rog… cam pe jumatate subiectul a fost unul medical. Dar cum a atins o coarda sensibila iar blogurile cer „defulari”… 😛 :))

  10. Andrei Lefter spune:

    Daca e sa discutam probleme medicale si chiar probleme de ordin general (pe care le avem in Ro), nu cred ca ne ajunge un blog. Blogul (cel putin al meu) nu functioneaza doar pentru refulari, ci mai mult pentru a provoca discutii si pentru a descoperii noi puncte de vedere. Diversitatea in idei ma bucura (bineinteles ideile sustinute de argumente) si sunt deschis si la alte pareri. Nu vreau ca blogul meu sa fie un fel de secta in care toti prietenii mei de aici sa fie de acord cu mine! 🙂

    @ Andrei
    Iti promit ca pe viitor o sa abordez si probleme medicale, desi am mai facut lucrul asta si in trecut. E drept, mai mult pe partea de farmacie, deh, cu asta ma ocup. 😀

  11. Cristian spune:

    Uite cum fuleaza oamenii pe blogul tau. 🙂

  12. Andrei Apetroae spune:

    Cu siguranta, Andrei vedeti si voi prin farmacie, la munca, atatea graozavii ca nu v-ar ajunge 5 bloguri. Ce ma intriga este nivelul scazut de educatie al semenilor cu care venim in contact zi dezi. Blogosfera poate fi locul de unde sa inceapa informarea oamenilor. Uite spre exemplu, despre chestia cu RAR. Prefer sa nu ma mai enervez. Imi zic ca asa se misca lucrurile prin locurile astea. Schimbarea nu poate veni decat de jos, de la noi – deci, de fapt, de la clasa demijloc. Nu tu, nu eu, suntem de vina, nu omul de la RAR, functionarul prost platit, nu trebuie sa ne mai invinovatim, ci sa votam cum trebuie atunci cand e cazul. Chiar si asa oricum e greu. Problema e spinoasa si, oarecum imi pare nerezolvabila.

  13. Vio spune:

    Andrei, dacă la RAR e vorba în propoziţie de „pilă”, la radiografie pun pariu că cei din faţă ta erau toţi moşi şi babe.

  14. Andrei Lefter spune:

    @ Vio
    Nu neaparat…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.