Afara 40 de grade, vantul nu bate, coafura rezista. Bine ca avem coafor in localitate! 🙂
Intru intr-un magazin local in care nu mai intrasem de „zeci” de ani (asa mi se parea mie la momentul respectiv). Spatiul s-a marit, dar servirea a ramas la fel. Cred ca daca spun ca este magazinul cel mai lent din sat, toata lumea o sa-si dea seama despre ce magazin e vorba. Acolo, daca e plin de clienti, daca sunt doar doua persoane (aici incluzandu-te si pe tine) sau daca esti doar tu, singur singurel, tot astepti o vesnicie pana sa iti iei o paine. La fel era si acum.
M-am dus sa iau doua beri si o paine (nu radeti, stiu ca suna a „cliseul muncitorului necalificat”, dar aveam musafiri si mancare. Mai aveam nevoie doar de o paine si ceva rece de baut 🙂 ) de la pravalia in cauza. Am intrat timid in magazin, dar cu mari asteptati privind diferenta de temperatura. Psihicul meu se pregatise sa intre de la caldura mare la frig. Psihicul meu a fost dat peste cap in momentul in care m-a lovita caldura dinauntru! Afara era canicula, dar mai adia vantul, inauntru era canicula plimbata la 90 de grade de un ventilator obosit. Am zis ca lesin. In fata mea era o doamna cu gabarit putin depasit, care se vedea ca face toate eforturile sa mai petreaca putin timp acolo, cerand tot felul de nimicuri pe care si le amintea tocmai cand vanzatoarea se pregatea sa-i dea restul (nu spun ca se pregatea sa-i dea bon, pentru ca acolo nu am vazut asa ceva in viata mea …).
Am asteptat calm in spate, desi caldura vanturanta fara succes de ventilator ma sufoca. Vroiam sa ies, dar puteam avea surpriza sa pierd „randul”, ceea ce mi-ar mai fi luat alte cateva zeci de minute de asteptare. Asa ca am ramas locului, in spatele doamnei, incercand sa-mi umplu creierul si cu altceva in afara de caldura. Ochii imi alergau de aiurea pe rafturile magazinului. Ma gandeam ca poate pe undeva, ascuns pe un raft, am sa gasesc un termometru, sa-mi stapanesc curiozitatea de a afla ce temperatura era in incapere. Nu am gasit. Privirea mi se oprise pe un tub de maioneaza de pe unul din rafturi. Cateva intrebari s-au ivit: cam care ar fi temperatura optima de pastrare a maionezei? Cam cat timp rezista maioneza la 30 de grade, pana sa faci toxiinfectie alimentara daca o folosesti? De ce nu au oamenii astia aer conditionat – profit au, sunt vechi in bransa, iar un aer conditionat nu e atat de scump – ? De ce nu dau bon fiscal? Cate amenzi au luat pana acum? A fost pe la ei vreodata protectia consumatorului? S-a imbolnavit cineva consumand alimente, tinute la 30 de grade, luate de acolo ?
Stand la coada si asteptand am tot avut flashuri din trecut, cand pranzul meu s-a transformat intr-un film cu extraterestrii de Steven Spielberg…
Asa e la sat… nu stii? :))
Man, eşti sigur că nu era un laborator de încercări?
daaa…ne testeaza armata americana
P.S. cred ca am intrat si eu in acelasi magazin in weekend:))