„Blogging-ul” nu mai e la moda?

On 8 august 2011, in subiective si personale, by Andrei Lefter


Dupa cum ati observat am lasat-o mai moale cu blogul in ultima vreme, dar nu pentru ca m-as fi plictisit sau din lipsa de subiecte, ci pentru ca momentan sunt putin ocupat.
Insa, panta asta descendenta nu se simte doar pe blogul meu. Multi prieteni, din lista de legaturi au redus si ei numarul postarilor, ba unii au declarat clar ca nu vor mai da pe blog o perioada nedeterminata (vezi Maddy). Unii n-au mai publicat de la sfarsitul anului trecut, altii de cateva luni, iar majoritatea posteaza anemic cate un articol doua pe luna.
Sa fi scazut oare interesul internautilor pentru aceasta forma de exprimare? Sa fi realizat ca nu aduce niciun fel de beneficii si este doar o pierdere de timp?
Nu stiu sa raspund in locul lor, insa eu nu mi-am pierdut interesul pentru scris, chiar si aici, pe net, pe blog.
Foaia asta personala numita blog, mi se pare si acum un bun psiholog, un loc unde poti sa faci cunoscute lumii impresiile tale despre lucruri. Aici iti poti ajuta cititorii sa descurce situatii la care nu au gasit ajutor in alta parte, le poti arata poze din satul lor natal, le poti spune o gluma, le poti impartasi ultimele noutati despre tine.
Aici poti sa „urli” impotriva nedreptatilor care ti se intampla in viata de zi cu zi, poti sanctiona comportamentele neadecvate ale cetatenilor pe care-i intalnesti, poti lauda initiativele constructive.
Blogul e o poarta de comunicare cu lumea. Nu e facebook, nu e messenger, nu e mail! E personal.

Tagged with:
 

3 Responses to „Blogging-ul” nu mai e la moda?

  1. Razvan spune:

    Nu, nu cred ca a scazut interesul pentru blogging. Probabil ca este numai o reasezare de moment, determinata de vremuri, de concediul de vara si de alte variabile. Oricum, interesant articolul tau. 🙂

  2. Andrei Lefter spune:

    E bine de stiut ca mai am cel putin un cititor activ… 🙂

  3. dojo spune:

    Exista un miraj al blogurilor, mai ales al veniturilor din blog. Sunt o mana de oameni cu sume serioase din publicitate, dar care si-au cam dedicat toata activitatea acestui domeniu. Majoritatea celor noi au inteles ca se pot face bani, dar nu au inteles ca nu se fac bani usor.

    Asa ca incearca, isi dau seama ca nu e chiar simplu sa scrii in fiecare zi si sa scrii pe cat posibil bine, ca iti mananca mult timp, neplatit o buna perioada, pentru ca e mic blogul si inca nu face bani. Plus ca e de lucru nu doar la continut, ai un ‘jucat’ un script, design, promovare etc.

    Drept este ca e si perioada de concedii, asa ca lumea e mai putin dispusa la a scrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.