Internet si TV in UK – partea a III-a

On 20 noiembrie 2011, in timp liber, Utile, by Andrei Lefter

Citeste partea I: CLICK AICI!
Citeste partea a II-a: CLICK AICI!

Am anulat deci contractul cu cei de la Sky pe motiv ca nu imi pot instala antena satelit, si deci, implicit nu pot beneficia de un pachet complet si avantajos internet+telefon+TV.

Am intrat din nou in faza 2 – cautare, cercetare oferte, pachete, internet+telefon+TV. In cateva zile am reusit sa vad si celelalte optiuni (remember, aveam inca internet foarte mobil, adica nu prea il prindeam, n-aveam semnal!). Optiunile se numeau: Virgin Media si BT (compania nationala Britanica de telefonie, un fel de Romtelecom de la noi, insa fara TV prin satelit).

De Virgin Media am auzit prima data de la baietii de la Sky, care mi-au recomandat sa-mi iau internet de la ei ca-i mai rapid si mai stabil. Asa ca… hotararea fusese luata fara sa mai cercetez si oferta celor de la BT. Cum nu vazusem nicio reprezentanta Virgin Media prin zona, singura optiune era sa comand totul prin internet, da(!!!), prin internetul meu mobil cu fluctuatii majore de semnal. In cateva zile am reusit (sau cel putin asa am crezut eu atunci) sa dau comanda de internet la Virgin Media. A… da, DOAR INTERNET! (bine, si implicit telefon fix ca altfel nu se poate). De ce? Pentru ca aceasta companie nu ofera TV decat prin fibra optica apartamentelor care sunt dotate cu asa ceva, ceea ce, evident, nu era cazul cladirii in care locuiesc. Mi-am zis, fie ce-o fi, dar sa am macar internet. Dupa ce am dat comanda, mi-a cazut imediat netul, deci nu stiam daca am trimis comanda sau nu. Asa ca (in cateva zile, bineinteles) am mai dat o comanda. De asta eram sigur ca s-a trimis, pentru ca la final mi-a aparut un mesaj in care mi se spunea sa astept sa primesc un mail de la ei sau sa-i contactez telefonic. Am asteptat alte cateva zile, n-am primit niciun mail asa ca am decis sa-i sun.

(Doamne cat de plictisitor trebuie sa fie pentru voi, cei care cititi atatea randuri. Nu stiu cum e pentru voi, ca le-ati citit in episoade, dar eu le scriu in aceeasi zi… e foarte multa informatie, dar poate vreunuia dintre voi ii va folosi experienta mea si-l va ajuta in aventura lui pe meleaguri straine)

Asa ca am sunat. Am asteptat 5 minute pe muzica “Duran Duran – Hungry like a wolf”, apoi un tip mi-a raspuns. I-am zis oful, m-a intrebat daca am primit vreun mail, i-am zis ca nu, mi-a zis sa mai astept mailul si apoi sa-l sun. Am mai asteptat cateva zile, nu primisem niciun mail, asa ca am ales varianta deja consacrata aici: varianta per-pedes putin modificata. M-am urcat in masina si la vreo 30 mile distanta m-am oprit la reprezentanta Virgin Media. Duduia de acolo mi-a recomandat sa sun la relatii cu clientii (unde sunasem deja). Am rugat-o pe dumneaei sa fac acest demers si sa le ceara sa-mi anuleze cererea. A vorbit cu tipul de acolo si dupa 10 minute mi-a dat stirea: nici macar nu fusesem inregistrat in baza lor de date! Dar daca vreau ma pot inregistra pe loc pentru internet de la ei. Am refuzat politicos si m-am intors de unde plecasem: acasa si la punctul 2 (cautare, cercetare, oferte, internet+telefon+TV).

Ultima varianta: BT, dar despre asta va voi povesti in episodul urmator…

Citeste partea a IV-a: CLICK AICI!

 

3 Responses to Internet si TV in UK – partea a III-a

  1. Razvan spune:

    Este palpitant, da-i bataie! 😀

  2. Cristian spune:

    Si Romania ti se parea lumea a III-a! Na!

  3. Diana spune:

    Deci astia nu te-am convins deloc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.