Ep. 2 – Cum arata o reteta

On 11 septembrie 2012, in d'ale farmacistilor, Farmacist in UK, by Andrei Lefter

Exista mai multe tipuri de retete, dar despre celelalte vom vorbi intr-un episod viitor (tipuri de retete).

O reteta uzuala arata cam asa:
FATA:

VERSO:


Pacientul trebuie sa semneze reteta pe verso si sa bifeze una din casutele care-i permit sa isi ridice medicamentele de pe reteta gratis. Daca nu se incadreaza la niciuna din categoriile de pe spatele retetei atunci trebuie sa plateasca 7.65 lire pentru fiecare item.

De reteta propriu-zisa mai este atasata o foaie numita sugestiv „repeat” pe care pacientul alege sa o pastreze, farmacia o pastreaza sau, daca este alba si nu contine alte informatii confidentiale, se arunca.

FATA:

VERSO:

Intreaga reteta arata asa (ea vine pliata cu partea „repeat”):

FATA:

VERSO:

NB:
Nu va impacientati, pacientul, doctorul si celelalte date de pe reteta sunt pur fictive iar reteta de mai sus este doar un exemplu inventat de mine si nu incalca dreptul la confidentialitate al niciunei persoane reale.

Tagged with:
 

8 Responses to Ep. 2 – Cum arata o reteta

  1. Razvan spune:

    Se vede ca sunt tipicari si dupa cum este structurata reteta.

  2. Daniela spune:

    Foarte utila postarea. Intentionez si eu sa plec in Anglia, dar din cate am inteles e foarte greu cu permisul de lucru..

  3. Elena Paduraru spune:

    Buna ziua,

    sunt profesor de instruire practica asistent medical de farmacie si sunt foarte interesata de modalitatea de instruire a tehnicienilor…poate reusim parteneriate pentru schimburi de experienta…credeti ca ma puteti ajuta cu informatii?

    Multumesc,
    Elena Paduraru
    Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila

  4. macovei csilla spune:

    buna,eu sunt acum in uk si lucrez ca si carer,in tara am lucrat 6 ani ca si asistent de farmacie si 5 ani ca si sales in domeniul farmaceutic,crezi ca as avea sanse sa lucrez in domeniul pharma aici?

  5. doina bira spune:

    buna ziua,sunt asist de farm ,cu o vechime in munca de 8 ani,am 37 ani,daca as dori sa profesez pe teritoriul angliei,,imi puteti ghida putin pasii,,cu ce treb sa incep?

  6. Alexandra Sandor spune:

    Buna! As dori sa te intreb despre experienta ta ca farmacist in Anglia. Te rog sa imi trimiti un mail, merci anticipat!

  7. Bitache Steliana spune:

    Bună ziua ,am și eu nevoie de o informație .Am început în România post liceeala de asistent farmacie dar nu am terminat-o (am făcut doar doi ani după care am înghețat studiile și m-am mutat în Northampton ).Ce pot face în continuare mă ajuta cu ceva cei doi ani studiați în România sau pot termina aici studiile ?Am aflat ca mai pot face și voluntariat în farmacii Mulțumesc anticipat

  8. Malvina spune:

    Eu am o întrebare despre MUR, daca nu m-a poti ajuta la test…ești Farmaciști in UK? Daca ai timp sa vorbești cum e sa fi Farmaciști in UK. Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.