Denumiri populare

On 2 noiembrie 2009, in d'ale farmacistilor, by Andrei Lefter

Ca peste tot in lumea asta plantele, pe langa denumirile lor academice in latina au si denumiri populare. Unele din ele sunt de-a dreptul hilare, altele de speriat pentru unii.

gheara dracului balsamDe exemplu din Gheara Dracului, o planta cu proprietati antiinflamatoare si antireumatice, s-a facut o crema buna de reumatism. Si cum se creaza o moda in sat toata lumea da navala sa cumpere produsul la moda. Asa s-a intamplat si cu unguentul asta. Dar, cand ajung in fata farmacistului, femeile bisericoase se fastacesc si nu stiu cum sa ceara borcanul cu crema binefacatoare si cu nume atat de satanic. 🙂 Asa ca se ajung la tot felul de formulari „Gheara satanei”, „Gheara Diavolului”,” Gheara…”, „Gheara necuratului”, „Gheara Spurcatului” si alte denumiri populare ale „celui rau”, ptu-ptu-uciga-l-toaca! Cand vad oameni din astia fanatici mai fac o gluma si zic „De care crema? Gheara Dracului? Avem, cum sa nu!” si sa vezi salbe de cruci si matanii… 🙂 (glumesc, nu fac asa 😉 )

Tagged with:
 

12 Responses to Denumiri populare

  1. Diana spune:

    Ah, da, mama are Laba Ursului si tata Untul Pamantului… Ei, ce mai zici?

  2. Andrei Lefter spune:

    De untul pamantului am auzit, si am mai auzit si de puterea ursului, de laba lui nu stiam mai nimic! 🙂
    Uite cum imi strici tu surpriza pentru urmatoarele articole!!! 🙂

  3. Mielu007 spune:

    Sa inteleg ca unde pune Dracu’ mana…. …trece durerea? 🙂

  4. lavy spune:

    :)) vad ac te-ai dat pe comice! f bine ca aveam nevoie!

  5. OMU spune:

    Mă bucur că mai ai şi postări lumeşti…. Mă obosise Sf-urile pentru concursul Superblog Pe drept cuvânt îţi spun : BINE AI REVENIT ANDREI !
    De puterea ursului am auzit şi eu !

  6. Andrei Lefter spune:

    @ OMU
    Bine te-am regasit. Chiar nu stiam ce e cu tine, desi pe blogul tau erai activ, pe la mine pe aici nu prea te mai vedeam… 🙂
    Sincer si eu m-am cam plictisit de concursul asta de doi lei (si la propriu si la figurat) si e ultimul an in care mai particip. Dar deh, daca am intrat in hora acum joc… De acum o sa am mai multe articole „lumesti” ca subiecte am destule.

  7. Cristian spune:

    Bah nu stiu cum se face dar de fiecare data sunt primul care renunta la prostiile astea de concursuri. Hai cu noi articole. Eu pregatesc unul pe comuna gugesti.

  8. OMU spune:

    Ma bucur ca realizezi ca am dreptate, Andrei! Cat priveste pe d/l Cristi cam de mult „pregateste” un articol ! Poate devine activ si pe blogul lui ! 😀 Hai pe ei fratilor pe concurenta din blogosfera 😀
    Sunt energic , nu ? Ce nu zice OMUL la bautura 😀 !

  9. OMU spune:

    Şi să revin , mulţumesc Andrei că m-ai vizitat şi ai văzut că sunt activ pe propriul Blog ! 😀

  10. OMU spune:

    P.S. ANDREI : De ce numele meu nu mai realizează accesul direct la blogul meu ? Am greşit eu ceva la setări sau mă poţi ajuta tu ?

  11. Andrei Lefter spune:

    Intri in setari si ai pe acolo pe undeva un loc unde-ti scrii adresa de site/blog. O scrii si salvezi. Si gata! 😀 Am vazut ca ti-ai schimbat parola, deci nu mai pot sa intru sa ti le setez eu (eu stiam ca ti le-am setat… cine stie, poate nu erai conectat cand ai lasat comentariu si n-ai trecut adresa blogului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.