Clicknet sucks! (Clicknet suge!)

On 10 ianuarie 2010, in timp liber, Utile, by Andrei Lefter

Cred ca titlul e putin pleonastic. E evident! Multi imi vor spune “Dooh, acum ti-ai dat si tu seama?!” Nu! Stiam ca asa e, dar am sperat. Bine, am fost si putin constrans de imprejurari, localitatea in care inca mai salasluiesc nu e tocmai buricul pamantului incat sa se inghesuie tot felul de retele de telefonie (mai mult sau mai putin fixe) si sa ma oferteze cu pachete apetisante de internet-cablu-telefon.

Intai am sunat la RDS-RCS sa-i intreb daca se poate si la Gugesti… mi-au zic ca n-au ajuns inca decat pana la Urechesti (localitate la aprox. 5 km distanta de comuna noastra), dar mi-au promis ca lucreaza pentru a ajunge si la noi. Au uitat sa precizeze si anul cand vor fi gata.

Apoi am sunat la UPC, care deja aveau instalat internet si cablu prin localitatea de pe malul Ramnei (adica Gugesti 😉 ) si mi-au zis ca trebuie sa fac cererea si apoi mai vad ei. Am facut cererea dupa-amiaza tarziu, cam pe la inchiderea programului la ei, si a doua zi la prima ora m-au sunat si mi-au zis ca nu se poate. Singura posibilitate ar fi fost sa mai adun cativa vecini de pe scara, sa-i conving cat de buni sunt astia de la UPC si apoi sa ii iau de mana si sa-i duc la sediul UPCist sa ne rugam cu cereri de ei sa ne ajute, sa ne cableze, promitandu-le ca ne vom face abonamente si vom plati la timp. Nu s-a intamplat asa. N-am ajuns atat de disperat sa dau bani, incat sa-mi mai pierd timpul pentru ei.

In final am ajuns unde ma vroiau cei de la Romtelecom, sa apelez la ei si sa-mi fac umil contract pentru niste „servicii” totale. Cu pachete, cu oferte n-au reusit totusi sa ma convinga sa-mi fac contract pe 2 sau 3 ani, ci am semnat pe 1 (UNU’) singur an, renuntand la toate “super-ofertele” lor si la multitudinea de “gratuitati”.

Sfat: TINETI MINTE – NIMIC NU E GRATUIT SAU IEFTIN, TOTUL SE PLATEST MAI DEVREME SAU MAI TARZIU!

Cand a venit “nea caisa” sa-mi instaleze paleasca m-a intrebat daca n-am niste scule, o surubelnita, un ciocan etc. Apoi cand sa prinda antena de suport mi-a cerut insistent niste sarma; cum n-am avut mi-a prins antena doar intr-o singura clema (si aia improvizata) – un profesionist desavarsit. La prima adiere de vant, bineinteles ca n-am mai avut semnal. Am sunat dupa o echipa sa vina sa-mi prinda ca lumea antena, o astept si astazi!

Si iata-ma ajuns la problema spinoasa: “internetul de mare viteza de la clicknet”! Fassss. Sa va explic. Baietii de la internet au sosit la 3 zile dupa “nea caisa” cu dolce. Bineinteles ca eu plecasem in concediu asa ca au “instalat” in lipsa. Mi-au facut legaturile si mi-au lasat cutia cu modemul sa mi-l instalez (nu ii pot acuza ca nu mi-au facut ei setarile pentru ca nu aveau pe ce! Laptopul il luasem cu mine 😀 ). Cum am ajuns acasa, dupa Craciun, m-am apucat de instalat. In cutie aveam doua cabluri prin care puteam lega modemul la calculator: unul ethernet si unul USB. USB-ul avea si CD de instalare – n-a mers. Am sunat la Romtelecom si mi-au zis sa instalez prin ethernet. Ala a mers. Eram fericit, aveam net, si nu orice fel de net, ci net de 6 mega/sec. (nu vreau sa stiu daca sunt megabiti sau megabyti ca nu ma intereseaza). Netul era mai “tare” decat ce aveam eu inainte si anume 4 mega/sec. (tot de la clicknet). Am crezut ca o sa fie un pic mai bine, dar surpriza aproape ca nu merge mai deloc. Stau mai mult deconectat decat conectat. Nu pot descarca nimic, messengerul se deconecteaza la fiecare 5 minute iar paginile din browser… (nu mai zic ca ma enervez!) se incarca cu o viteza ce tinde la 0 (ZERO!!!). E ceva incredibil!

Mi-am zis ca o fi de la setarile mele asa ca l-am setat, l-am resetat, degeaba! L-am conectat in alta parte, la alt net, merge brici, deci nu-i de la calculator. Eu am inteles ca in contract spune “PANA LA 6 MEGA”, dar cati mega ii ia unei pagini de web sa se incarce???? Nu pot nici macar naviga sau sta pe mess?!??! WTF!!! (WTF, in traducere libera inseamna We are To Far = suntem prea departe 😉 ).

Partea a II-a o gasiti AICI!

Tagged with:
 

10 Responses to Clicknet sucks! (Clicknet suge!)

  1. Cristian spune:

    Una la mana, al doilea prieten cel mai bun al tau si voinic, ti-a redat semnalul la tv, fara scule far` nimic, numai cu mainle goale. Asta datorita experientei in domeniu.

    Doi la mana, fa-le un scandal monstru, ca si eu am facut-o. E de la linia telefonica sa stii ca asa mi-au zis si mie. Culmea e ca eu am cablurile alea de la linia telefonica in casa de pe vremea lu ceasca. Dar ale tale sunt noi. Injura-i, ameninta-i cu legea aia din martie care ar trebui sa intre in vigoare, ca poti pleca de la ei oricand daca serviciile nu corespund cu cele pentru care ai semnat tu, etc. Daca nu te tine, aminteste-ti ca ai intotdeauna un prieten care sa se dea drept tine si sa ii blagosloveasca la telefon. 😉

  2. Corina spune:

    Buna,
    Si eu am net tot de la romtelecom in bucuresti si la fel prima data cand m-am apucat eu sa instalez netul urmand instructiunile din cartea aia mergea f prost…si la fel m-am certat cu ei la tel si urma sa imi trimita o echipa. Daca voiam sa imi instaleze ei netul, adica modemul ala imi luat 40 euro + tva, si am zis k ma descurc singura…:))
    Apoi am dezinstalat tot si a instalat altcineva netul ?( nu de la ei k aia nu au mai venit) si acum merge f bine…sunt f multumita.
    Vezi poate sunt ceva probleme de la setari.

  3. Andrei Lefter spune:

    @ Cristian
    Mea culpa! 🙂

    @ Corina
    Poate ma pui si pe mine in legatura cu amicul tau, poate ma consiliaza si pe mine sau eventual poate facem un tutorial si-l postam pe blog, pentru toti amaratii care n-au avut ce face si si-au pus net de la romtelecom… 🙂
    Merci pentru sustinere!

  4. Cristian spune:

    Culmea internetului: Sa stai in Bucuresti si sa iti bagi net de la Romtelecom.

  5. Un articol pentru mine făcut!
    Da! De acord!

  6. Andrei Lefter spune:

    Dap… imi pare rau. 🙁 Imi pare rau ca exista asa ceva… cum e clicknetul.

  7. Corina spune:

    Mi-am bagat net de la romtelecom pt ca stau intr-un complex rezidential in care romtelecomul are monopol…deci nu aveam cum sa aleg altceva..decat eventual sa vand ap si sa imi cumpar intr-un complex in care are monopol RDS…mi se pare aberant.
    Pana acum am avut RDS cat am locuit cu chirie….:P

  8. Mielu007 spune:

    Daca vrei internet, asa iti trebuie. Trimite-mi si mie datele lor de contact, o sa-mi fac un dus inainte si o sa-i astept cu o sticla de vin, sa facem putina atmosfera inainte sa trecem la treburi serioase 🙂

  9. Andrei Lefter spune:

    @ Mielu007
    Elegant mode de a le spune sa #$ @#$% *&%^% ca apoi sa $ !@ &#@! :))
    Total de acord cu tine! 😀

  10. NeverMind spune:

    Tot Romtelecomu` e de cacat. Nu se merita nimic de la ei. Am net de la ei ( 10 mbps ) si abea imi merge, nu incarca cum trebuie merge greu de tot. Total praf internetu` . Abea astept sa se termine contractul sa imi bag la RDS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.