Copiii si joaca

On 9 ianuarie 2010, in jocuri, locale, subiective si personale, by Andrei Lefter

Ma plangeam intr-o postare anterioara de lipsa copiilor de la derdelus. Mai inainte ma intrebam unde au disparut copii din localitate? Inainte, in parcul din centru era plin de copii de toate varstele care se jucau de dimineata pana seara. Ca sa prinzi un loc in vreo echipa trebuia sa stai la coada, cine avea minge era sigur de participare, si asa mai departe.

Ma gandeam ca, poate, cine stie, o fi scazut natalitatea in comuna noastra sau or fi emigrat si copiii odata cu parintii. Cineva imi raspundea la intrebarea „unde sunt copiii?” scurt si la obiect: in baruri sau acasa, in fata calculatoarelor. Si tare imi e ca-i dau dreptate.

Astazi insa, venind de la serviciu, mi-a fost dat sa vad ceva ce nu credeam ca o sa vad prea curand: zeci de copii la un loc, jucandu-se. Spatiul de joaca pentru copii, cel de langa piata, nu este inca terminat si totusi astazi o multime de pusti au dat navala pe poarta lui. Vestea s-a dus repede si picii nu se mai opreau din venit la locul de distractie.

M-am hotarat sa cobor din masina si sa le fac o poza, desi afara se lasase ceata iar ziua era pe sfarsite. Din pricina asta aparatului foto i-a scapat si un blitz. Atat mi-a trebuit ca m-am si inconjurat de pusti care se asezau cat mai frumos pentru poza. Am fost asaltat, inconjurat si intrebat insistent daca le fac poze si de ce. Apoi, unii dintre ei au cerut poze in grupuri mici, doar cu prietenii lor.

M-am panicat, am facut repede cateva poze si am urcat in masina.

Tagged with:
 

8 Responses to Copiii si joaca

  1. Cristian spune:

    Mai au fost cazuri in care si cu minge si ramaneai pe din`afara, chiar farmacist fiind. Sa fie sanatosi aia care s-au gandit la spatiul asta de joaca, dar parca chelului tichie de margaritar ii trebuia. Oricum s-au terminat fondurile pentru tot, asa ca vreo 3 ani… LTP (lipsa totala de p.arai).

  2. mihai spune:

    salut vad ca nu mai sustii campania o sa te stergem de la sustinatori multumesc

  3. mihai spune:

    aa scuze acuma vad unde e baneru

  4. maddy spune:

    ce dragutzi copiii 🙂

  5. dana spune:

    nu pot da click pe poza pt a o face mai mare 😀 sa vad si eu mai bine copiii aia…cred ca erau in fasha cand am plekt d p meleagurile vrancene:))

  6. Andrei Lefter spune:

    @ dana
    Nu poti sa dai click pe poza pentru ca nu am lasat eu sa poti mari pozele din motive de intimitate a copiilor respectivi! 😉

  7. OMU spune:

    Dar cine va plati fosta piata agroalimentara care a insumat niste costuri , mai ales ca din postarile tale am vazut ca noua piata nu prea este pe placul comerciantilor ?

  8. lavy spune:

    ce tare! f frumos..desi la cum vad eu utilajele alea din platic sau ce or fi nu cred ca vor rezista mult..
    dar au dreptate copiii..unde sa se joace daca in comuna nu exista un leagan!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.