Gugesti: Consumul de apa strict interzis!

On 15 martie 2010, in locale, by Andrei Lefter

Problema cu apa e mai veche, nu stiu daca asta cu nitratii a fost vreodata, dar stiu sigur ca multi cetateni, atat din Gugesti cat si din Dumbraveni (nu stiu daca este vorba de aceeasi sursa de apa pentru cele doua localitati vecine) au acuzat de-a lungul timpului variate probleme la sistemul urinar. Mai precis procentul afectiunilor calilor urinare si al rinichilor in cele doua localitati este destul de ridicat: de la cele mai „banale” infectii urinare si pana la calculi renali sau pietre la rinichi. Statistica imi apartine si se bazeaza pe numarul mare de medicamente (pentru aparatul urinar) eliberate in farmaciile celor doua localitati.

E bine ca s-a facut analiza apei potabile a comunei (stiu ca analiza apei se face la o anumita perioada de timp, dar nu stiu cat de serios este facuta si ce teste sunt incluse in setul de analize) si ca populatia a fost avertizata in timp (sper!).

Linistitor este faptul ca marea majoritate a cetatenilor consuma apa imbuteliata sau de la fantani. Multi folosesc apa de la robinet la treburile casnice, dar si la preparatul mancarii.

Tagged with:
 

9 Responses to Gugesti: Consumul de apa strict interzis!

  1. PicHour spune:

    Mai trist e faptul ca multe localitati sunt in aceeasi situatie, iar institutiile abilitate nu iau nicio masura. Felicitari primarului pentru demers.

    P.S. Bine ai revenit 😀

  2. Cristian spune:

    Fa si tu un studiu si masterizeaza-te in legatura cu apa din cele doua comune. Solutii, etc.

    Apa de la fantana e la fel plina de nitrati. Vine din aceeasi panza freatica!

  3. maddy spune:

    nasoala situatie. cine nu`si permite sa dea 10 lei pe baxul de apa ce face? substantele daunatoare dispar prin fierbere, in cazul in care folosesti apa de la robinet pentru gatit?

  4. Andrei Lefter spune:

    @ Cristian
    S-ar putea sa fie sau nu. Nu stiu daca face cineva analiza apei din fantana decat cine stie in ce situatii speciale, de exemplu o familie intreaga se imbolnaveste sau ceva… Ideea e ca nitratii astia vin de la fertilizatorii din agriculura pe baza de azot. Am putea lua exemplu tarilor din vest si am putea folosi ingrasaminte naturale. E drept, miros urat, dar nu sunt toxice! 😀

    @ Maddy
    Nu cred ca dispar prin fierbere. Stiu ca se folosesc filtre speciale…

  5. keltoighost spune:

    Am şi eu o întrebare stupidă… dar ce fel miroase pe la voi? :))

  6. omulvaly spune:

    Sa stii ca de fapt analizele se fac lunar cu mai multe probe, de la chiuvete diferite, insa in trecut nu se respecta aceasta conditie, ba rezultatele erau antepronuntate !!! ( Daca ceea ce am scris eu ii este cunoscut cuiva si se simte lezat de comentariu, il rog sa il ia ca pe un pamflet ) !!!

  7. Andrei Lefter spune:

    @ keltoighost
    Mai sa stii ca nu miroase nici ca la tara (adica a balega), dar nici ca la oras (adica a fum si noxe). Din puctul asta de vedere stam bine… deocamdata! 😀 Asta e unul din avantajele faptului ca nu suntem nici sat nici oras, ci comuna sau mai pe vorba localnicilor „sat cu blocuri”! 😀

    @ omuvaly
    Asta am sugerat si eu… 🙂 Oricum e bine ca s-a tras un semnal de alarma si ceva se va face. Macar de acum in colo. 😀

  8. Zamfir spune:

    Nu va dati seama ce noroc a picat pe voi! Apa este cea mai periculoasa bautura. Apa la genunchi, apa la plamani, … Nici un doctor nu a gasit vodca la creier, bere la cot, …

  9. Andrei Lefter spune:

    @ Zamfir
    Eu stiam altceva de apa; ca e cea mai periculoasa bautura – 99% din oameni au baut apa in ziua in care au murit! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.