Brandi Dog – board game/joc de masa

On 1 martie 2011, in jocuri, by Andrei Lefter

O verisoara a venit intr-o zi din Elvetia cu un joc pentru fratele ei. Toti copiii din camera au tresarit de bucurie. Baieteii au lasat fetitele sa vorbeasca despre bebelusi si alte chestii maternale si s-au retras intr-o camera din fundul casei. Au tras usa dupa ei si au desfacut jocul, nestiind nici macar numele lui. Multe bilute colorate si o tabla mica de lemn incrustata cu semisfere pentru sustinerea bilutelor ne-a lasat pe toti cu gura cascata. Am deschis micutul manual bilingv (germana/engleza), insa rabdarea nu era cel mai bun aliat al nostru. Fratele si-a strigat sora si a somat-o sa ne enunte rapid regulile jocului. Verisoara, vazandu-ne atat de entuziasmati, s-a luminat la fata si ne-a explicat bucuroasa regulile, dandu-ne si cateva ponturi pentru strategia de joc.
Jocul, Brandi Dog, este varianta up-gradata a eternului „Nu te supara frate”. Inlocuirea zarului cu doua perechi de carti si 6 jokeri schimba foarte mult dinamica jocului. Faptul ca se joaca in perechi (in cazurile in care sunt 4 respectiv 6 jucatori la masa) aduce un plus de amuzament, iar rasturnarile de situatie sunt la ordinea zilei.
Cand s-a terminat seara, iar baietelul si-a strans jucariile, noi, ceilalti am fost nevoiti sa plecam pe la casele noastre. Nu se numeste „Nu te supara frate”, insa principiul e acelasi: jocul e unul de amuzament si buna dispozitie, nu de cearta si revolta. Unii au plecat acasa mai veseli altii mai suparati, dar toti am plecat cu gandul la urmatoarea intalnire de joc.
Eu, cand am iesit pe usa, am hotarat ca jocul asta trebuie sa-l am si sa-l joc. Am ajuns acasa, am intrat pe net cu gandul sa dau comanda. Cand am vazut pretul m-am mai temperat. E drept, tabla de joc este sculptata in lemn, iar pionii sunt niste bilute dulci de-ti vine sa le mananci. Si totusi… pretul.
Asa ca am dat un mic search pe google sa vad ce parti din joc pot gasi free of charge (adica gratis! 😀 ). Am gasit regulamentul jocului si o poza cam stangace si patratoasa a tablei de joc. Un perfect punct de plecare.
Brandi Dog Board GameM-am pus imediat pe treaba si am realizat desenul pentru tabla de joc si am printat regulamentul pe care l-am capsat intr-o carticica. Mi-am cumparat de la librarie un joc cu multi pioni si 3 seturi de carti. Dupa ce am realizat desenul pentru tabla de joc cu 4 jucatori si pe cel pentru 6 jucatori, le-am dus la printat. Le-am scos pe un carton A3, color fata-verso (pe o fata tabla de joc pentru 4 jucatori si pe cealalta cea pentru 6 jucatori). Am pus foaia intr-o tipla pentru A3. Am amestecat doua pachete de carti (cu jokeri inclusi) plus cei doi jokeri de la pachetul al treilea si gata jocul.

PS. Doar nu credeati ca o sa va vorbesc despre un joc cu atata pasiune si sa nu va impartasesc plansele pe care le-am facut. Le puteti descarca gratis de aici!!! 🙂
BD game 4 players - httpBD game 6 players - http

Dati click pe poza si veti fi trimisi pe fliker. De acolo, din nou click pe poza, apoi in coltul din dreapta sus click pe „view all sizes”, apoi dati click dreapta „save image as…”. O printati si have fun, adica distractie maxima!

Tagged with:
 

9 Responses to Brandi Dog – board game/joc de masa

  1. Razvan spune:

    Ehee, frumoase ocupatii pentru timpul tau liber! 🙂

  2. Cristian spune:

    Frate, frate… da branza-i pe bani!

  3. cristean spune:

    ia zi, bre, off-topic: ai fost si tu la intalnirea aia cu blogheri de la focsani?

  4. Steel spune:

    Andrei, te plictisesti vre-odata ?

  5. Andrei Lefter spune:

    @ cristean:
    NU
    @Steel:
    NU

  6. vio spune:

    De ce nu l-ai adus si la Roman?

  7. lavy spune:

    deci i-ai facut upgrade..ca ultima data am jucat pe hartie lipita:)
    de abia asteptam sa jucam din nou..pe perechi:D

  8. Felicitari, arata bine jocul! Sunt multe jocuri de societate disponibile in formate document ce se pot tipari si apoi juca. Cauta PnP Games (Print and Play Games).

  9. Ram spune:

    Buna,
    O rugaminte imi poti trimite regulamentul jocului. Mersi anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.